logo F1online.sk

Vettel: Návrat do Red Bullu nebol na stole

Sebastian Vettel a Sergio Pérez
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2021

Sebastian Vettel dostal na jar minulého roku nečakané „non“ od Scuderie Ferrari. V Maranelle sa rozhodli staviť na Charlesa Leclerca ako svoju novú hviezdu a doplnili ho ďalším pilotom z nastupujúcej generácie – Carlosom Sainzom. Štvornásobný šampión si teda musel hľadať miesto inde. Návrat do Red Bullu bol vlani jednou z logických alternatív.

Celok z Milton Keynes mal od odchodu Daniela Ricciarda problémy s druhým jazdcom. Pierre Gasly ani Alex Albon si s monopostom Red Bullu „nepotykali“, Helmut Marko teda musel prvýkrát od roku 2007 siahnuť po pilotovi, ktorý nevyrastal v jeho akadémii. Možnosť návratu Sebastiana Vettela tento 78-ročný Rakúšan neustále odmietal.

„Neľutujem to a ani si nemyslím, že taká možnosť bola na stole,“ povedal Sebastian na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Francúzska o možnosti návratu do Red Bullu. „Rozhodol som sa vydať na úplne novú cestu a prejsť do nového tímu. Som so svojou voľbou veľmi spokojný.“

„Poviem vám to celkom úprimne a moje slová vychádzajú z hĺbky môjho srdca. Som naozaj šťastný, že Checo dostal také skvelé miesto, pretože si to zaslúži. Nedokázal to len svojim jedným víťazstvom, ale dokazoval to celé tie roky, ktoré strávil vo Formule 1. Naozaj si zaslúži skvelé auto,“ povedal Vettel, ktorého slová pokojne môžeme označiť za tie najkrajšie, aké vo štvrtok v Le Castellet zazneli.

Sebastian udržiava so svojim bývalým tímom naďalej dobré vzťahy. Svoje priateľstvo s Helmutom Markom, Christianom Hornerom či Adrianom Neweym nijako neskrýva. Zrejme je teda jasné, kto je Vettelovým favoritom v tohtoročnom boji o titul, aj keď to Seb asi neprizná.

„Som veľmi rád, že sa Red Bullu podarilo postaviť dobré auto, a to hneď z dvoch dôvodov. Prvým je, že veľmi dobre poznám väčšinu tímu a ľudí v ňom. A tiež som rád za Checa, ktorý si môže užívať skutočnosť, že v nedeľu nasadá do auta, s ktorým dokáže bojovať o víťazstvo,“ hovorí Vettel.

„Veľmi dobre vieme, že v minulosti také auto nemal, takže je to preňho naozaj super,“ dodal štvornásobný majster sveta.

Súvisiace články