logo F1online.sk

Ricciardo dúfa, že mu „tradičné“ trate pomôžu získať lepšie tempo

Daniel Ricciardo
© Pirelli Press Area
Mirec Somoši
Mirec Somoši17. 6. 2021

Daniel Ricciardo je veľmi nadšený z toho, že súťažný víkend zažijeme hneď trikrát po sebe. Už túto nedeľu sa uskutoční podujatie vo Francúzsku, odkiaľ sa tímy presunú do Rakúska, kde sa bude pretekať dvakrát po sebe. Austrálčan si myslí, že práve toto by mu mohlo pomôcť na ceste k lepšiemu pochopeniu auta a získaniu kvalitnejšieho tempa.

Ricciardo zažil skutočne náročný vstup do sezóny. Jeho tímový kolega ho doslova poráža na plnej čiare a skúsený Austrálčan má veľký problém vyrovnať sa mladšiemu Norrisovi. Ricciardo je v šampionáte na desiatom mieste so ziskom 26 bodov, zatiaľ čo Norris získal 66 bodov a pripísal si aj dve pódiové umiestnenia.

„V minulosti som toto miesto (Paul Ricard) kritizoval, pretože je príliš otvorené,“ čím Austrálčan narážal na veľké výbehové zóny. „Myslím si, že po Baku budú niektorí z nás radi, že máme nejaké výbehové zóny. Teším sa na to. Tri súťažné víkendy pred nami. Myslím si, že to momentálne potrebujem, aby som ostal v aute a držal sa v rytme.“ zhodnotil pilot McLarenu.

Ricciardo cíti, že tradičné okruhy by mu mohli umožniť rýchlejšiu adaptáciu v monoposte McLarenu. „Vždy som mal rád mestské okruhy, ale myslím si, že v súčasnosti by mohli byť tradičnejšie trate o niečo láskavejšie a teším sa na tieto tri známe okruhy. Je vhodný čas na nejaké štandardné trate a tri súťažné víkendy po sebe,“ uviedol Ricciardo.

„Ak sa snažíte naučiť akýkoľvek šport, najlepším spôsobom ako sa to naučiť, je trénovať a robiť to. Jedinečné v našom športe je to, že to nemôžeme robiť každý deň, nemôžeme zajtra len tak ísť a odjazdiť pár kôl. Skutočnosť, že budem trénovať tri po sebe idúce súťažné víkendy jednoznačne urýchli môj pokrok. Máme simulátor a tieto veci, ktoré nám pomáhajú, ale v simulátore vám tie bariéry neublížia, takže to nikdy nie je úplne rovnaké,“ dodal 31-ročný rodák z Perthu, ktorý narážal na to, že prípadná havária na simulátore nie je takým problémom ako v skutočnosti.

Súvisiace články