logo F1online.sk

Oficiálne vyjadrenie Aston Martinu: Za nehodu Strolla nemohlo auto

Lance Stroll
© Aston Martin
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 6. 2021

V priebehu posledného podujatia na mestských pretekoch v Baku sme mohli byť svedkami viacerých zlyhaní pneumatík. Nehodu Lanca Strolla na monoposte Aston Martin nasledovalo zlyhanie pneumatiky Maxa Verstappena na Red Bulle. Oficiálne vyjadrenie k nehode priniesol už aj samotný tím Aston Martin.

Lance Stroll štartoval v pretekoch v Azerbajdžane z 19. miesta na tvrdých pneumatikách. V priebehu pretekov sa mu na týchto pneumatikách podarilo vyšplhať až na bodové umiestnenia.

Jeho nehodu v 29.kole, ktorá nasledovala po defekte resp. zlyhaní pneumatiky vyšetroval tím Aston Martin v spolupráci so spoločnosťou Pirelli, ktorá je oficiálnym dodávateľom pneumatík.

Samotný tím si v pretekoch viedol slušne a Strollov tímový kolega z Aston Martinu, Sebastian Vettel, sa umiestnil v konečných výsledkoch na pódiovom, druhom mieste.

Po preskúmaní spomínanej nehody prináša tím prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky nasledujúce vyhlásenie: „Po problémoch s pneumatikou na monoposte Lanca Strolla v 29. kole Veľkej ceny Azerbajdžanu sme v priebehu vyšetrovania spolupracovali s FIA a Pirelli.“

„Môžeme potvrdiť, že nedošlo k žiadnej poruche automobilu, ktorá spôsobila zlyhanie pneumatiky,“ ubezpečuje Aston Martin vo svojom vyhlásení.

„Tím vždy používal svoje pneumatiky v rámci predpísaných parametrov spoločnosti Pirelli a bude v tom pokračovať,“ uzatvára Aston Martin.

Lance Stroll a Sebastian Vettel sa vrátia do kokpitu svojich monopostov už tento týždeň, kedy odštartuje séria trojice podujatí vo Francúzku a Rakúsku.