logo F1online.sk

Ricciardo: Dôvodom odchodu z Red Bullu bol strach z pohodlia a komfortu

Daniel Ricciardo
© McLaren
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 6. 2021

Prestup austrálskeho pretekára z Red Bullu do Renaultu (v súčasnosti Alpine) bol spojený s množstvom otázok. Aktuálne pretekár tímu McLaren však zhodnotil, že jeho prestup bol spojený aj s vystúpením z vlastnej komfortnej zóny.

Napriek tomu, že v kokpite McLarenu sa zo začiatku sezóny trochu trápi, Daniel Ricciardo verí, že dlhodobá zmluva sa mu v konečnom dôsledku ešte vyplatí.

„Svojim spôsobom som odišiel z Red Bullu, pretože som mal strach, že budem príliš spokojný,“ uviedol Ricciardo pre Formula1.com.

„Cítil som sa v tíme tak komfortne, bol som s každým oboznámený a mal som obavy, že mi možno nejaké veci chýbajú. Ak prechádzate do nového tímu, určite vystupujete zo svojej komfortnej zóny,“ pokračuje Daniel Ricciardo.

„Vyžaduje si to trochu viac práce a trochu viac energie, ale cítim, že časom, a ja som sa zaviazal McLarenu na najbližšie roky, malo by sa to vyplatiť. Či už je to šesť mesiacov, dvanásť mesiacov, mal by som byť komplexnejším jazdcom,“ myslí si 31-ročný Austrálčan.

„S tímom (McLaren) sa cítim veľmi dobre, všetci máme dobré vzťahy. Pred sezónou sme odviedli veľa práce, takže väčšie percento je teraz na mne, keď sa dostávam do tempa – a tým myslím komfortné riadenie, ktorým by som mal viesť auto,“ povedal Ricciardo.

Ricciardo sa môže inšpirovať aj svojim tímovým kolegom Landom Norrisom, ktorý zaznamenáva lepšie výsledky a aktuálne sa nachádza aj na štvrtom mieste v rebríčku jazdcov.

„Úprimne, je to povzbudivé,“ hovorí Daniel Ricciardo o Norrisovej konkurencieschopnosti v tejto sezóne. „Ukazuje to, aké máme tempo, a ak ho správne nastavím, v určitých pretekoch sú k dispozícii pódiá, čo je povzbudivé.“

„Nepozerám sa na to ako na negatívum. Núti ma byť lepším. Vždy som hovoril, že chcem zistiť, či som najlepší, takže mať silného tímového kolegu mi pomôže, a tiež to odhalí niektoré moje slabé stránky,“ uzatvára Ricciardo. „Je tu priestor, kde môžem pracovať. Určite sa na to nepozerám ako na hrozbu a niesom ani zatrpknutý. Moje tempo je iba niečo, na čom musím popracovať.“

Súvisiace články