logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Otec bol na mňa veľmi tvrdý

Carlos Sainz – syn a otec
© Carlos Sainz/Twitter
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 6. 2021

Na štartovom rošte máme synov miliardárov, synov úspešných podnikateľov aj potomkov úspešných športovcov. Títo chlapci vyrástli s očakávaniami všade naokolo a na tlak sú viac ako zvyknutí. Dobre to pozná i Carlos Sainz junior, ktorého otec je nielen úspešný pretekár, ale aj veľmi náročný a striktný muž.

Dvojnásobný šampión WRC a štvornásobný víťaz rely Dakar. Carlos Sainz senior patrí k tomu najlepšiemu, čo svet motoršportu videl v posledných štyroch dekádach. Keď sa jeho syn Carlos junior rozhodol vydať na dráhu profesionálneho pretekania, dostal od svojho otca plnú podporu, zároveň však odmietal akékoľvek flákanie.

„Viedol ma, dával rady a ukázal mi, ako sa stať nielen dobrým pretekárom, ale hlavne profesionálom – človekom, ktorý sa vie v tíme pohybovať, vie klásť otázky a akceptovať výzvy Formuly 1. Bez toho by som len veľmi ťažko bol tam, kde som,“ povedal pre televíziu Sky Sports pilot Ferrari.

„Nebudem klamať, bol na mňa veľmi tvrdý a veľmi striktný. Mal veľmi vysoké nároky a dodatočný tlak prinieslo aj moje priezvisko.“

„Keď som bol ešte chlapec a pretekal na motokárach, zakaždým tam boli tie reči typu: ‚Je tu syn Carlosa Sainza, zapnite stopky nech vieme, či je rýchlejší než môj syn‘. Dodalo to trochu toho tlaku navyše, kvôli čomu som začal byť trochu hanblivý. Nechápal som, prečo sa na mňa všetci pozerajú. Asi mi to však do ďalšej kariéry pomohlo,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia