logo F1online.sk

Poznáme favorita na titul: EGO POWER+ predstavuje formulu do záhrady LM2135E

ego_location_1_day_1__0038_2-1
Redakcia
Redakcia 6. 6. 2021

Nový ročník neoficiálnych susedských majstrovstiev o najkrajší, najrýchlejšie a najľahšie pokosený trávnik sa začal. S jasnými ambíciami vybojovať tituly a uznanlivé pohľady v každom susedstve predstavila značka EGO POWER+ svoju doposiaľ najlepšiu kosačku s typovým označením LM2135E-SP.

Rovnako ako pri jej predchodcoch sa EGO POWER+ rozhodol zostať verný robustnej konštrukcii, ľahkému ovládaniu, prémiovej kvalite i vysokému výkonu bezuhlíkového elektrického motora, ktorý prekonáva aj benzínové kosačky, navyše sa pýši hladkým a tichým chodom bez emisií. Celá kosačka je navyše navrhnutá tak, aby ste pri údržbe strávili minimum času.

Medzinárodná kosačková federácia FITAG (Federation Internationale de Tondeuse à Gazon) i v tohtoročných pravidlách ukladá značkám povinnosť zabezpečiť, aby v rámci šetrenia nákladov na štart do pretekov nebolo potrebné absolvovať žiadne tréningy či kvalifikáciu. Môžeme sa do toho teda bez zbytočných rečí pustiť — v prípade EGO POWER+ aj bez superlicencie.

Príprava

Po rozbalení kosačky nie je potrebné vykonávať žiadne špeciálne úkony a ani volať mechanikom.

Na začiatok sa treba rozhodnúť pre nastavenie monopostu: zvoliť si môžete zadné vyhadzovanie trávy alebo osadiť veľký kôš na zber s kapacitou 70 L. Treťou možnosťou je mulčovanie s voliteľným mulčovacím kitom ABP2100D-E

Kôš s kapacitou 70 litrov vám výrazne urýchli prácu

Potom stačí už len vložiť batériu, rozhodnúť sa pre výšku kosenia (25 – 90 mm), vysunúť rukoväť a nastaviť si jej uhol optimálne pre vašu výšku. Môžete bezstarostne vyraziť; žiadne kupovanie benzínu, oleja, žiadne šťastné mince a špeciálne rituály, aby ste predišli problémom so štartovaním za studena.

Výšku kosenia nastavíte jedinou páčkou. Zvoliť si môžete od 25 až po 90 mm.

Štart

Po zhasnutí červených svetiel sú kľúčové nielen reakcie, ale i spôsob, akým stroj naštartujete. Zatiaľ čo vaši susedia budú prerátavať pomer benzínu a oleja ako chlapci v červenom pred tým, ako im klepli po prstoch, alebo bojovať so štartovacím lankom, vám vďaka skvelej práci inžinierov z továrne postačí stlačiť jedno tlačidlo a otočným voličom si nastaviť rýchlosť pojazdu, aká vám bude vyhovovať, a to v rozsahu od 1,4 až do 5 km/h.

Jedným tlačidlom naštartujete a otočným meničom si vyberiete rýchlosť pojazdu

Naštartovať kosačku teda zvládne i dieťa. Zostaňte však bez obáv, kosačka má svoju poistku, ktorú je možné vybrať a odložiť na bezpečné miesto.

Inštalačné kolo

Najmä v ťažkých podmienkach je niekedy problém sa dostať bez ujmy vôbec na štart, o čom sa na vlastnej koži pravidelne presvedčujú i piloti F1, ktorí to občas zabalia ešte skôr, ako začnú.

Ak potrebujete pokosiť plochu, na ktorú najskôr musíte kosačku fyzicky dotlačiť, padne vám preto vhod si pomôcť pojazdom.

Čo však, ak sa vám do cesty postavia kamienky a štrk? Pri bežných kosačkách sa vám nepodarí spustiť pojazd bez toho, aby sa netočili aj nože. V tom prípade prechodom cez kamenistý úsek riskujete ich zatupenie.

Potom vám už len zostáva dúfať, že vám nabudúce v parc fermé dovolia bez penalizácie nože vymeniť…

Nová kosačka od EGO POWER+ sa však pýši hneď dvoma samostatnými elektromotormi, vďaka ktorým viete zapnúť pojazd nezávisle od samotnej kosačky. Vďaka tomu sa nenamáhate pri ceste ma miesto kosenia, no zároveň predlžujete životnosť nožov.

Poznamenajme, že skelet kosačky je vyrobený z odolného polykarbonátu, ktorý odolá všetkému, na čo po ceste narazíte, a samozrejme nehrdzavie. Vydrží vám celé roky aj vo vlhkom prostredí.

Nože sa točia nezávisle od pojazdu. Pevný polykarbonátový skelet vám vydrží roky a nezhrdzavie

Pitstop

Na jedno nabitie pribalenou batériou s kapacitou 7,5 Ah pokosíte až 1000 m2 plochy, čo je ekvivalentom štyroch tenisových kurtov.

Trúfate si dva či na tri stinty?

Najrýchlejší pitstop v tom prípade dosiahnete s pomocou dvoch batérií, ktoré vymeníte v priebehu pár sekúnd a zatiaľ čo jednu využívate, druhú necháte nabíjať. Vďaka tomu si ušetríte nielen prácu, keďže nebudete musieť miešať benzín s olejom, ale i skladovací priestor — postačí vám uskladniť batériu, o benzín a olej sa nemusíte starať.

Zdajú sa vám dve batérie zbytočne veľa? Pohodlne si vystačíte i s jednou. Pribalená rýchlonabíjačka dokáže nabiť batériu s kapacitou 7,5 Ah za 60 minút.

Na jedno nabitie pribalenou batériou pokosíte až štyri tenisové kurty

Za zmienku stojí fakt, že presne tú istú batériu môžete vložiť aj do reťazových píl, krovinorezov, fukárov, fréz či multitoolov od EGO POWER+. A ak vám doma vypadne elektrina, presne tú istú batériu zas môžete použiť ako záložný zdroj energie. Pre viac informácií si kliknite na egopower.sk.

Nepriaznivé podmienky

Začína pršať? S touto kosačkou sa nemusíte báť, že by ste sa nestihli skryť. Je totižto vodeodolná, pýši sa ochranou IPX4 voči poveternostným vplyvom.

Ak sa rozhodnete na štýl pretekov v Abú Zabí vyštartovať spolu s poslednými lúčmi zapadajúceho slnka, takisto nemusíte mať žiaden strach. Po zotmení vám poslúžia silné LED reflektory.

Kvalita so zárukou                   

Všetky zariadenia EGO POWER+ sú kryté až 5-ročnou zárukou na zariadenie a 3-ročnou zárukou na batériu pre domáce použitie pri registrácii zariadenia cez webstránku EGO POWER+ najneskôr 30 dní od zakúpenia.

Pozrite si kompletnú technickú špecifikáciu kosačky LM2135E-SP.