logo F1online.sk

Norris: Sme ďaleko za Ferrari, kvalifikácia bude ťažká

Lando Norris
© McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl4. 6. 2021

Aj na základe vyjadrenia Carlosa Sainza z Monaka, ktorý označil Landa Norrisa za tajného favorita pretekov v Baku, sa okolo McLarenu vytvorili v Azerbajdžane veľké očakávanie. Britskému tímu mal sedieť nižší prítlak s dlhou rovinkou. Realita však zatiaľ vyzerá trochu inak.

Lando Norris v piatok odjazdil 44 kôl, v oboch tréningoch skončil ôsmy. Menšiu stratu na prvé miesto mal v FP1, keď na víťaza stratil niečo cez osem desatín sekundy.

„Solídny, horúci deň. Myslím si, že to nebolo zlé. V FP1 sme vyzerali celkom dobre, v FP2 sme sa o niečo viac trápili. Pokúsime sa pochopiť, či to bolo z dôvodu nastavenia auta, alebo podmienok na trati. Vidím veľa priestoru na zlepšenie pred sobotou,“ povedal Lando Norris.

Nie je nič nezvyčajné, že McLaren v piatok neukazuje žiadnu ohromujúcu rýchlosť. Potenciál auta zvykne odomknúť až v kvalifikácii a predovšetkým v pretekoch. Viac než polsekundová strata na Carlosa Sainza z FP2 však dáva tušiť, že „papájoví“ zatiaľ v Baku zaostávajú za najväčším konkurentom Ferrari.

„Zdá sa, že to bude veľmi tesné medzi nami, AlphaTauri či Alpine. Ferrari a Red Bull sú ďaleko pred nami. V kvalifikácii to bude ťažké. Hlavným cieľom je dostať sa do Q3,“ vyhlásil mladý Brit, ktorý nemal pred týmto víkendom nijaké veľké očakávania.

„My sme očakávali, že budeme okej. To len Carlos hovoril, že budeme fantastickí. Osobne som ale nemal také vysoké očakávania. Sme tam, kde sme očakávali, je to v poriadku. Sme však veľmi ďaleko za Ferrari i Red Bullom, takže dúfam, že cez noc nájdeme nejakú rýchlosť a zlepšíme sa.“

Norris si však celkovo pochvaľoval ovládateľnosť svojho McLarenu. „V aute sa cítim pomerne dobre. Mám v ňom sebadôveru, len potrebujeme zlepšiť nejaké veci. Sme blízko, no ešte nie tam, kde by sme chceli byť,“ uzavrel tretí jazdec priebežného poradia šampionátu.