logo F1online.sk

Ocon a Ricciardo by brali za kolegu Alonsa

Esteban Ocon na Red Bull Ringu
© Renault
Ladislav Király
Ladislav Király2. 7. 2020

Esteban Ocon bude v tomto a v budúcom roku pôsobiť v Renaulte. Najskôr po boku Daniela Ricciarda, ktorý následne odíde do McLarenu, ale kto bude jeho novým kolegom, to ešte nevie. Sám by vraj rád privítal Fernanda Alonsa.

Nedávne slová šéfa tímu Cyrila Abiteboula naznačujú, že Alonso je skutočne v hre, ale spomína sa aj Valtteri Bottas alebo Sebastian Vettel. Teoreticky by sme nemuseli úplne vylúčiť ani návrat Nica Hülkenberga.

„Počas nedávneho karanténneho obdobia som túto otázku dostal veľakrát,“ povedal Ocon na štvrtkovej tlačovke v Rakúsku. „Moja osobná voľba však nie je nijako prepojená s tým, čo urobí tím.“

„S Fernandom mám výborný vzťah. Mám aj jeho prilbu a stalo sa tak vďaka jedinej výmene prilieb, ktorú som tu spravil. Súperil ešte s Michaelom (Schumacherom, pozn. red.) a práve jeho vtedajšie boje vo mne vzbudili lásku k tomuto športu. Neviem, či k nám príde, ale ak by sa vrátil ako môj kolega, bol by som veľmi šťastný,“ dodal Ocon.

Pôsobenie po boku Alonsa by prijal aj Ricciardo, ktorému to však podľa všetkého nehrozí. Bral by to radšej ako pôsobenie pri Vettelovi: „Lebo som to ešte nezažil.“

„So Sebom som bol v Red Bulle počas dvanástich mesiacov a zbehlo to veľmi rýchlo, takže by som nebol ani proti tejto alternatíve,“ vysvetľoval Daniel Ricciardo, ktorý bude v budúcom roku kolegom Landa Norrisa.

„Tímoví kolegovia sú pre každého skvelou latkou a súčasne sa od nich môžete veľa naučiť. Vždy sa dá niečo naučiť a nemyslím si, že niektorý jazdec v tomto športe by bol perfektný. Vždy je čo zlepšovať,“ dodal Austrálčan.

Súvisiace články