logo F1online.sk

Bude McLaren v Baku tajným favoritom? Norris si to nemyslí…

Lando Norris
© McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl4. 6. 2021

Nielen Carlos Sainz, ale aj napríklad Mark Hughes z webu The Race stavajú McLaren pred pretekmi v Baku do pozície akéhosi tajného favorita. Dlhá rovinka a nižší prítlak by „papájovým“ naozaj mohli sedieť, no dokážu vyzvať Mercedes či Red Bull?

Lando Norris o tom pochybuje a krotí prehnané očakávania. „Nemyslím si, že môžeme sebavedomo vyhlásiť čokoľvek o tom, že by sme mali byť rýchlejší než Mercedes alebo Red Bull,“ hovorí mladý Brit.

Prvému a tretiemu sektoru dominujú rovinky a pravouhlé zákruty, ten stredný je zase pomalší a technický. Monopost MCL35M vychádza z minuloročného MCL35, ktorý najlepšie fungoval v Monze, kde sa jazdí s minimom prítlaku a dôležitá je rýchlosť na rovinkách. Teraz majú Norris s Ricciardom navyše k dispozícii pohonnú jednotku od Mercedesu.

„Môžeme si veriť a byť optimisticky nastavení. Na druhej strane však nepredpokladám, že by sme mali predviesť niečo netradičné alebo neočakávané. Máme dobré auto, čo sme ukázali na prvých piatich pretekoch sezóny. Urobíme maximum, no nechceme teraz príliš vyskakovať. Pokúsime sa dosiahnuť ďalší podobný výsledok ako naposledy,“ dodal Lando Norris.

Daniel Ricciardo, ktorý sa v Monaku vyslovene trápil, sa naopak teší na ďalší mestský okruh, ktorý však má úplne inú špecifikáciu.

„Trať v Baku je zábavná. Monako je Monako, no Baku je tiež náročné a veľmi odlišné. Pôjdeme s nižším prítlakom kvôli rovinke, čo znamená, že v zákrutách to bude o niečo ťažšie. Na rozdiel od Monaka však máte viac priestoru nadýchnuť sa a rozmýšľať, čo vás čaká v ďalšej zákrute. Je tu odlišné tempo, no rovnaká intenzita,“ povedal Daniel Ricciardo, ktorý verí, že v Baku nadviaže na príjemné spomienky z roku 2017, keď tu vyhral.

„Myslím si, že budeme v pohode. Po nevydarenom víkende sa neviete dočkať, kým si opäť sadnete do auta. Preto sa už neviem dočkať pretekania,“ dodal skúsený Austrálčan.

Súvisiace články