logo F1online.skF1online.sk

Ferrari pred Baku: Späť do reality

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2021

Ferrari sa na Veľkej cene Monaka predviedlo v nevídanej forme. Tento pomalý a technický okruh padol monopostu SF21 ako uliaty. Naopak v Baku Scuderia očakáva tvrdý návrat do reality. Aj na tejto trati nájdeme pomalé a technické pasáže, no hlavným problémom je vyše dvojkilometrová rovinka, na ktorej budú piloti tímu z Maranella strácať.

Ferrari svoje problémy s pohonnou jednotkou do istej miery vyriešilo, stále však platí, že rovinky sú naďalej slabinou monopostu SF21. Aj preto nemajú Charles Leclerc a Carlos Sainz pred podujatím v Azerbajdžane veľké oči. V strede poľa by mal na brehoch Kaspického mora kraľovať McLaren.

„Myslím, že v Baku príde návrat do reality,“ povedal na tlačovej konferencii pred štartom víkendu Charles Leclerc. „Monako je jedinečné. Dokázali sme tam zabojovať o víťazstvo, čo je pre motiváciu v tíme veľmi dobré. Táto trať je však so svojimi dlhými rovinkami skôr vysokorýchlostná. Sú tu síce aj nejaké pomalé zákruty, no podľa mňa bude naša konkurencieschopnosť taká, akú ste videli pred Monakom.“

Jeho slová podporil aj tímový kolega Carlos Sainz: „Je to ďalší mestský okruh, no s úplne inými charakteristikami. Baku je veľmi náročné. Dva kilometre sa tu ide na plný plyn a vieme, že maximálna rýchlosť a akcelerácia sú stále našou slabinou. To nás automaticky znevýhodňuje.“

„No na druhej strane, ak dokážeme auto prinútiť pracovať v pomalých zákrutách tak, ako sa nám to podarilo v Monaku, naša konkurencieschopnosť môže byť stále na dosť solídnej úrovni. Samozrejme, Monaku sa ani nepriblížime, pretože to bolo niečo mimoriadne. Stále však môžeme zapísať dobre body opäť pokročiť vpred ako tím,“ dodal španielsky pretekár.

Súvisiace články

Diskusia