logo F1online.skF1online.sk

Sainz neprezradil rozdiely medzi McLarenom a Ferrari, vraj sú však veľmi odlišné

Carlos Sainz
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2021

Carlos Sainz zvládol adaptáciu na nové prostredie veľmi dobre a veľmi rýchlo. Vlaňajší monopost McLarenu s motorom Renault vymenil za Ferrari, daždivé britské podnebie za talianske slnko a britskú mentalitu nahradila tá talianska. Rozdielov medzi Ferrari McLarenom je viac ako dosť a aj preto mnohých prekvapilo, ako rýchlo si Carlos dokázal so zmenami poradiť.

Na príkladoch Daniela Ricciarda či Sergia Péreza vidíme, že prechod do nového tímu nie je nič jednoduché, už vôbec nie v tomto roku. Zmenili sa pravidlá, zmenili sa pneumatiky a novicom nepomohli ani skrátené testy a množstvo atypických okruhov v úvode sezóny. Sainz to však zvládol na jednotku a s tímom oslávil už aj jedno pódiové umiestnenie.

„Autá sú veľmi, veľmi odlišné,“ porovnal Sainz monoposty Ferrari a McLarenu. „Môj štýl jazdy, spôsob zatáčania, brzdenia alebo prenášanie rýchlosti, to všetko je veľmi odlišné v porovnaní s minulým rokom.“

„Musím k tomu pristupovať s otvorenou mysľou a prispôsobiť sa ako jazdec. A v skutočnosti je to dosť veľká zábava,“ povedal rodák z Madridu, ktorý však odmietol prezradiť detaily o rozdieloch medzi týmito tradičnými tímami.

„To si nechám pre seba a svoj tím. Celkom určite sa aj McLaren musel trochu zmeniť, keďže v tomto roku majú motor Mercedes. Zvlášť teraz sa zdajú byť veľmi, veľmi silní na rovinkách. No z pohľadu jazdy a vyváženia sú to úplne odlišné monoposty, čo platí v pomalých, stredne rýchlych aj rýchlych zákrutách. Musel som kvôli tomu svoj štýl zmeniť a prispôsobiť sa.“

„Rozdielnosti poznám, ale neprezradím vám ich,“ uškrnul sa Sainz.

Súvisiace články

Diskusia