logo F1online.sk

Sainz: Až do posledného kola zostávam oddaný McLarenu

Carlos Sainz
© Carlos Sainz/Twitter
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2020

Od roku 2021 bude Carlos Sainz pilotom Ferrari. Preňho, Sebastiana Vettela a Daniela Ricciarda to bude trochu zvláštny rok. No kým druhý a tretí menovaný môžu v súvislosti so svojim odchodom očakávať problémy, Carlosa čaká hladký priebeh sezóny s tímom, ktorý si vlani tak veľmi obľúbil.

Takto pred dvoma rokmi čakalo Carlosa tvrdé vyjednávanie o budúcnosti. Odchod z Renaultu ho dostal do situácie, kedy sa odôvodnene obával o svoje zotrvanie v F1. O necelé dva roky neskôr už má vo vrecku kontrakt s Ferrari. To je aj na Formulu 1 dosť rýchly sled udalostí.

„Podľa mňa to bude hladký prestup,“ povedal Sainz pre podcast In The Pink. „Každý v McLarene si môže byť stopercentne istý, že do posledného kola posledných pretekov budem plne sústredený na prácu pre tento tím.“

„Keď táto sezóna skončí, potom sa začnem koncentrovať na Ferrari. Nechcem, aby ma myšlienky na prácu v novom tíme vyrušovali. Som plne oddaný tomuto tímu a projektu, ktorý tu budujeme. Chcem sa spolu s tímom umiestniť veľmi vysoko a tomuto cieľu odovzdám všetko,“ povedal Sainz.

„Potom príde čas začať premýšľať o ďalšej sezóne s Ferrari, ktorá so sebou samozrejme prinesie výzvy. Nebude to ľahké, no teraz chcem s McLarenom finišovať tak vysoko, ako to len bude možné.“

Po náročných prvých štyroch sezónach kariéry našiel Sainz v McLarene svoju „zem zasnúbenú“. Stačil rok a rodák z Madridu predviedol svoj doteraz trochu skrytý potenciál. Odmena prišla rýchlo. Po rozchode Sebastiana Vettela a Ferrari siahla Scuderia po Sainzovi, s ktorým tím podpísal dvojročný kontrakt.

„V McLarene sa stretla partia naozaj skvelých ľudí. Pre mňa a moju kariéru sú veľmi dôležití, pretože bez nich by som príležitosť vo Ferrari nikdy nedostal,“ uzavrel Sainz.