logo F1online.sk

Alpine rokuje o Oconovej zmluve, Gasly je mimo hry

Esteban Ocon
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala21. 5. 2021

Budúcnosť Estebana Ocona je po štvrtku v Monaku o čosi jasnejšia. Junior Mercedesu bude zrejme aj v nasledujúcich ročníkoch obliekať overaly Alpine. Rokovania medzi stajňou a mladým Francúzom sa už začali, vysvetlil výkonný riaditeľ Alpine Laurent Rossi.

“Je to niečo, o čom uvažujeme,” zareagoval na margo Oconovho zotrvania v Alpine Laurent Rossi. “Esteban robí všetko pre to, aby som uvažoval o tom, že si ho v tíme ponecháme. Bolo by nedbalé o tom nepremýšľať.”

“Teraz sme už rozbehli rokovania s jeho agentom, jeho manažmentom, do veľkej miery s Mercedesom. Esteban je skvelý jazdec, takže som rád, že mám takýto problém — v skutočnosti to žiadny problém nie je!” zvolal bývalý inžinier Renaultu, ktorý sa k tímu prvýkrát pripojil v roku 2000.

V druhej polovici sezóny 2020 bol s Alpine spájaný najmä Pierre Gasly, ktorému sa podarilo triumfovať v Monze, predviedol celý rad skvelých výkonov a stále si hľadal sedačku pre nasledujúcu sezónu. Nuž a Alpine ako francúzsky tím chce mať vo svojom aute toho najlepšieho Francúza. Ako sa však zdá, tým je v tejto sezóne práve Esteban Ocon.

“Momentálne sa neobzeráme po žiadnych iných jazdcoch v súvislosti s budúcim rokom,” ozrejmil následne Rossi. “Preto momentálne uvažujeme len o Estebanovi, ako som už predtým spomenul. Fernando s nami zostane aj budúci rok.”

“Ak teda budeme chcieť pokračovať v tom, čo sme začali, tak pôjdeme do toho. Pierre je, samozrejme, skvelý a hodnotný jazdec, ale momentálne jeho meno nie je na stole,” doplnil.

Súvisiace články