logo F1online.sk

Mechanici vyrobili Vettelovi pásku na “krvácajúce” oko

Sebastian Vettel
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala20. 5. 2021

Keď sa Sebastian Vettel počas druhého tréningu ozval vo vysielačke so správou, že má problém s okom a má pocit, že mu krváca, neznelo to vôbec dobre. Nemec po vystúpení z auta objasnil, že to nebolo až také vážne, no priznal, že problémy s okom mal. Mechanici mu naň preto vyrobili pásku.

“Moje oči… Mám pocit, akoby mi krvácalo oko, človeče! Neviem, čo…” spustil Sebastian Vettel vo vysielačke, na čo mu inžinier povedal, aby zamieril do boxov. “Je to v poriadku, budem pokračovať. Buď som sa strašne rozcítil, alebo mi niečo spadlo do oka.”

Po tréningoch mal Vettel vysvetliť, čo sa mu prihodilo. “Neviem, čo sa tam dialo! Pri prvom výjazde mi niečo spadlo do oka, pri tom druhom sa to zhoršilo. Nekrvácalo, ale povedal som, že som sa buď rozcítil, alebo sa niečo udialo, pretože mi tiekli slzy a celé kolo som žmurkal. Na takomto okruhu to nie je ideálne.”

“V tíme boli milí a dali mi toto,” pokračoval vysmiaty Vettel nasadzujúc si pásku od mechanikov. “Takže asi si to nechám a po zvyšok víkendu ma to bude chrániť.”

Nemecký pretekár sa v oboch tréningoch vošiel do prvej desiatky, čo nie je vôbec zlý štart do víkendu s prihliadnutím na aktuálnu formu Aston Martinu. Hlavne Vettel potrebuje dobrú sobotu ako soľ a v nedeľu získať svoj prvý bod v sezóne.

“Bol som celkom spokojný, rýchlo sme sa dostali do rytmu,” poznamenal Vettel. “Ako som už povedal, popoludní som trochu prišiel o zrak, ale celkovo je to OK. Bude to tesné, tu je to vždy tesné. V strede poľa je to nabité, nuž dúfame, že budeme v tej prvej časti.”

“Snáď sa nám podarí v tomto pokračovať a všetko poskladať dokopy. Tu všetko stojí a padá na sobote, ktorá nie je zajtra ale pozajtra, takže máme chvíľu čas. Ja som vyskúšal nejaké veci, no ako to v Monaku býva, idete systémom štart-stop, nedostanete sa do toho kola. V sobotu popoludní bude dôležité všetko poskladať do toho jedného kola,” doplnil štvornásobný šampión.

Súvisiace články