logo F1online.sk

Hamilton sa ocitol v rebríčku TOP 10 najlepšie zarábajúcich športovcov za rok 2020 podľa Forbes

Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko15. 5. 2021

Lewis Hamilton sa ako sedemnásobný šampión Formuly 1 ocitol v rebríčku TOP 10 najlepšie zarábajúcich športovcov za rok 2020. Britský pretekár sa navyše rád pochváli na sociálnych sieťach aj svojimi aktivitami mimo svet F1 a preto jeho finančné portfólio pochopiteľne netvorí len výplata jazdca tímu Mercedes.

Populárny portál Forbes zverejnil zaujímavý rebríček TOP 10 najlepšie zarábajúcich športovcov za uplynulý rok 2020. Rebríček pritom prekvapivo zahŕňa pomerne široké spektrum športovcov a tiež rozdeľuje ich podiel zárobkov na zisk zo športových aktivít a zisk z ostatných aktivít mimo svojho primárneho zamestnania.

Na prvej priečke sa umiestnila celosvetová hviezda MMA, írsky zápasník Connor McGregor, s celkovým zárobkom až 180 miliónov dolárov. Na ďalších priečkach môžeme nájsť futbalové talenty ako Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Nechýba ani švajčiarsky tenista Roger Federer alebo Lebron James, basketbalista známy so série NBA.

Nás však zaujalo najmä ôsme miesto, na ktorom sa umiestnil britský jazdec tímu Mercedes, Lewis Hamilton.

Stále len 36-ročný pilot monopostu Mercedes je aktuálnym lídrom priebežného poradia sezóny 2021. Za minulý rok si na svoje konto pripísal celkovo čiastku v hodnote 82 miliónov dolárov.

Až 70 miliónov dolárov však pochádza najmä z jeho motoršportových aktivít, ktoré z veľkej časti tvorí práve výplata v tíme Mercedes, so štedrými bonusmi za 11 víťazstiev v uplynulej sezóne. Zvyšných 12 miliónov dolárov pochádza z ostatných aktivít britského pretekára.

Hamilton je súčasťou tímu Mercedes aj v tomto roku a za sebou má silných partnerov v podobe značiek ako Tommy Hilfiger, Monster Energy alebo Puma. Známe sú tiež jeho súkromné aktivity mimo motoršportu, medzi ktoré rozhodne patrí aj móda či ekológia. Nemôžeme zabudnúť ani na jeho vlastný tím v pretekárskej sérii Extreme E.

Podľa Forbes sa Hamilton umiestnil v tomto prestížnom rebríčku už v roku 2017, kedy obsadil desiate miesto so ziskom 46 miliónov dolárov. A aké sú vaše tipy? Dostane sa Lewis Hamilton ešte vyššie v rebríčku za rok 2021? Svoj pohľad nám môžete pokojne napísať do diskusie pod článkom.