logo F1online.sk

Do historicky prvej vysielačky s FIA sa dostal Mazepin, sťažoval sa naňho Wolff

Nikita Mazepin
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala10. 5. 2021

Réžia priameho prenosu v nedeľu prekvapila zaujímavou novinkou. V 26. kole pretekov sa na obrazovke ukázala špeciálna vysielačka medzi FIA a Mercedesom, v ktorej sa riaditeľovi pretekov Michaelovi Masimu sťažoval Toto Wolff. Rozlíšiť na vlajkách modrú farbu vraj opäť robilo problém Nikitovi Mazepinovi.

Až doteraz sme o komunikácii medzi tímami a riaditeľstvom pretekov počuli len z druhej ruky. Réžia priamych prenosov však v záujme oživiť veľké ceny posunula stupeň informovanosti divákov o level vyššie. Od tejto sezóny plánuje zaraďovať do vysielania komunikáciu medzi tímami a FIA častejšie.

“Michael, modré vlajky! Michael, tento chlapík nás oberá o pozíciu!” hlásil šéf Mercedesu Toto Wolff, ktorý využil svoju možnosť a ozval sa riaditeľovi pretekov Michaelovi Masimu. Takéto tlačidlo má k dispozícii každý tím, no Wolff ho vraj často nevyužíva. Fakt, že sa Wolff ocitol v prvej takto zverejnenej vysielačke, je náhoda.

“V skutočnosti sa Toto ozýva len veľmi zriedka vo vysielačke riaditeľstvu pretekov,” prezradil Michael Masi, pretekový riaditeľ, ktorý na tému zverejňovania komunikácie poznamenal: “Toto je jedna z inovácií, na ktorých FIA pracovala spoločne s Formulou 1.”

“V skutočnosti sme o tom diskutovali na zasadnutí Komisie F1 ešte minulý rok, chceli sme, aby to diváci mohli počuť ešte navyše ku komunikácii medzi boxovým múrikom a tímami, čo je štandardnou súčasťou prenosov,” pokračoval.

Tímy boli o všetkom vopred informované, Toto Wolff teda vedel o tom, že existuje nenulová pravdepodobnosť, že budú jeho slová počuť milióny fanúšikov. “Skupina F1 už v úzadí začala s prvými testami, ako by to mohlo v prenosoch vyzerať. Tímy boli upovedomené a tento víkend sa také niečo prvýkrát dostalo do priameho prenosu.”

Súvisiace články