logo F1online.sk

Vettelovi ani tento víkend nie je do reči: Rád by som bol o niečo vyššie

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 5. 2021

V Aston Martine sa v posledných týždňoch intenzívne pracovalo. Nové pravidlá zasiahli tento tím asi najviac spomedzi ostatných súperov. Inžinieri teda do Portugalska a Španielska pripravili rad vylepšení, ktorých úlohou bolo zastabilizovať nepredvídateľnú zadnú časť monopostu. Tie síce podľa jazdcov fungujú, avšak nestačili na to, aby dostali aspoň jedno auto do záverečnej časti kvalifikácie.

V strede poľa to bolo opäť veľmi tesné. V Q2 delilo desiateho Fernanda Alonso a jedenásteho Lancea Strolla len osem tisícin sekundy, dvanásty Pierre Gasly nestratil ani dve stotiny a trinásty Sebastian Vettel zaostal o 113 tisícin sekundy.

„Bolo to veľmi tesné a určite by som rád bol o niečo vyššie. Škoda, nechýbalo veľa,“ povedal Sebastian Vettel po kvalifikácii.

Na margo nového aerodynamického balíka, štvornásobný šampión uviedol: „Robí to, čo sme od neho očakávali, takže funguje. Ako sme videli, je to veľmi tesné a rozdiely sa od víkendu k víkendu menia. Nanešťastie, tento víkend sme na tom neboli dosť dobre, aby sme zvládli postúpiť do Q3. Uvidíme, čo prinesie zajtrajšok.“

Jeho tímový kolega Lance Stroll na tom bol o čosi lepšie. Ako sme uviedli, od postupu do Q3 ho delili doslova centimetre. Kanaďan síce nedokázal postúpiť, no z jeho komunikácie s tímom je zrejmé, že z auta dostal úplné maximum.

„Je to trochu frustrujúce nepostúpiť do Q3 kvôli pár stotinám alebo tisícinám. Máme ešte pred sebou nejakú prácu. Keď sa naši súperi rozhodnú na to šliapnuť, stále majú vo svojich autách ešte schovanú nejakú výkonnosť. V tomto smere musíme zapracovať,“ povedal Stroll.

V Portimau sme mali zlú kvalifikáciu, no dá sa povedať, že sa celú sezónu pohybujeme na tých istých priečkach, teda v okolí najlepšej desiatky,“ dodal kanadský pretekár.

Súvisiace články