logo F1online.sk

Ocon sa už začal pripravovať na Portimao

Esteban Ocon a Daniel Ricciardo
© Renault
Milan Kubala
Milan Kubala27. 6. 2020

V tohtoročnom kalendári sa môže objaviť niekoľko okruhov, ktoré v ňom pôvodne chýbali. Jedným z nich je portugalský okruh Portimao, jeden z mála, ktoré nenavrhol Hermann Tilke; autorom je miestny architekt. Esteban Ocon to s ním tiež vidí reálne, u seba doma si ho dokonca začal nacvičovať.

Ďalších kandidátov na zorganizovanie pretekov už v priebehu svojej kariéry spoznal. “Je to fantastické, veľmi sa z toho teším,” prezradil Esteban Ocon na margo potenciálnych prírastkov v kalendári. “Tie okruhy milujem — také tradičné, akým je Mugello. Alebo Imola, na ktorej som nie tak dávno pretekal v rámci Formuly 3.”

“Portimao sa ešte stále musím naučiť. Doma na mojom simulátore som už odjazdil pár kôl a bolo to fajn. Veľmi rád sa tento rok zúčastním na veľkom množstve pretekov. Ak ich budeme mať v budúcnosti viac, tak to bude fantastické,” skonštatoval kolega Daniela Ricciarda.

Nuž a nadšenie z pripravovaného záveru európskej časti neskrýval ani Austrálčan. “Ako o prvom okruhu som počul o Mugelle. Je to trať, na ktorej som prvýkrát pretekal v roku 2007. V rámci tej sezóny bola moja najobľúbenejšia. Páčili sa mi jej plynulé a rýchle zákruty.”

“Vo Formule 1 by to bolo úžasné. Už sme tam raz v F1 aj testovali, myslím, že to bolo v roku 2012,” pokračuje Ricciardo a pripomína, že teraz by to bolo v Mugelle ešte zaujímavejšie: “Na tohtoročných autách by to tam bolo šialené. Budem sa tešiť, ak sa to podarí dať dokopy.”

“Na Portimao mám dobré spomienky, tam som získal titul v šampionáte F3,” ďalej si zaspomínal na rok 2009 a britský šampionát juniorov. “Okruh som si užil, má dobré prevýšenia a aj tu sú pekne plynúce zákruty. Určite nebudem sklamaný, ak sa niektorá z týchto tratí dostane do kalendára.”

“Potešilo by ma to. A asi zainvestujem do môjho domáceho simulátora, aby som si ich v pamäti obnovil. No aspoň s tými dvoma už mám nejaké skúsenosti,” doplnil.

Súvisiace články