logo F1online.skF1online.sk

Rosberg: Pre Micka je takmer nemožné byť taký dobrý ako jeho otec Michael

Mick Schumacher
© Haas
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko6. 5. 2021

Bývalý jazdec Formuly 1 a súčasne pilot, ktorý pokoril Lewisa Hamiltona v boji o majstrovský titul, Nico Rosberg, si neberie servítku pred ústa ani na svojom YouTube kanály a ani pri vyjadreniach o súčasných pretekároch. V rozhovore tentokrát spomenul Micka Schumachera, pričom podľa samotného Rosberga je takmer nemožné, aby bol súčasný pilot Haasu taký dobrý, ako jeho otec Michael.

Mladý Mick Schumacher verí, že sa jedného dňa zapíše do zoznamu majstrov rovnako, ako sa to podarilo aj jeho slávnemu otcovi Michaelovi. Odlišný pohľad na situáciu má však bývalý nemecký pretekár Nico Rosberg, a myslí si, že Micka čaká ťažká cesta.

„Minulý rok sme videli tlačové konferencie, na ktorých bolo okolo neho (Micka) viac novinárov ako okolo Hamiltona,“ uviedol Nico Rosberg pre Sky Italia.

„Je to ohromujúce. Vytvára to na neho veľký tlak,“ pokračuje 35-ročný Nemec. „Je takmer nemožné, aby bol taký dobrý ako jeho otec, ktorý je najlepší v histórii. Ale všetci ho porovnávajú s jeho otcom, či je taký silný ako jeho otec, a to je ťažké.“

Pokiaľ ide o radu zo strany Rosberga, čo urobiť pre zlepšenie Mickovych jázd, Nico tvrdí, že keď pretekal, pozrel sa na údaje svojho tímového kolegu a zistil, kde bol rýchlejší. Zatiaľ čo Rosberg mal za tímových kolegov Michaela Schumachera a Lewisa Hamiltona, mladý Mick má v Haase, Nikitu Mazepina.

„Veľmi som využíval dáta,“ vysvetlil Rosberg. „Môžete sa veľa naučiť z toho, čo robí druhý pilot s rovnakým autom. Aj keď idete naozaj rýchlo, vždy bude existovať zákruta, v ktorej je druhý jazdec rýchlejší.“

„A práve tam ho môžeš sledovať a kopírovať, tam kde sa mu darí lepšie ako tebe. Uvidíš, či zabrzdí neskôr alebo použije inú trajektóriu, a uvidíš všetko, takže pomocou dát môžeš ísť oveľa rýchlejšie,“ uzavrel Nico Rosberg.

Súvisiace články

Diskusia