logo F1online.sk

Sainz už neočakáva veľké vylepšenia monopostu Ferrari

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Mirec Somoši
Mirec Somoši5. 5. 2021

V tomto ročníku zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že o majstrovský titul budú súperiť dvaja jazdci, konkrétne Lewis Hamilton a Max Verstappen. Carlos Sainz si myslí, že Lewis Hamilton predvádza momentálne najlepšie výkony v porovnaní s ostatnými jazdcami. Španiel priznal, že veľké výkonnostné vylepšenia na monoposte Ferrari už neočakáva.

Úvodné podujatia sezóny nám priniesli kvalitné súboje medzi Lewisom Hamiltonom a Maxom Verstappenom. V Bahrajne a Portimau sa z víťazstva tešil Hamilton, v Imole sa podarilo zvíťaziť Verstappenovi. K týmto súbojom sa vyjadril aj pilot Ferrari Carlos Sainz, ktorý bol prekvapený, ako ľahko sa v Portimau podarilo Hamiltonovi predbehnúť Verstappena.

„Pravdou je, že ma prekvapilo, ako ľahko Hamilton predbehol Verstappena a Bottasa v Portugalsku. Takéto predbiehanie znamená, že ste buď oveľa rýchlejší, alebo robíte niečo výnimočne. Myslím si, že je na veľmi, veľmi vysokej úrovni,“ povedal Sainz na margo Hamiltona. „Mercedes momentálne nie je rýchlejší ako Red Bull, takže schopnosť ísť tak rýchlo v pretekoch bola prekvapujúca.“

Sainz si myslí, že Hamilton doposiaľ predvádzal pôsobivejšie výkony ako ostatní jazdci. „Nepremýšľal som nad tým a ani som to veľmi neanalyzoval, ale ak mám povedať, komu sa teraz mimoriadne darí, je to Hamilton,“ zhodnotil Španiel.

Pilot Ferrari sa vyjadril aj k súčasnej situácii v Maranelle. Talianske zoskupenie testovalo vo voľných tréningoch novú podlahu, no v kvalifikácii a pretekoch ju nevyužili. Sainz tvrdí, že v nadchádzajúcich pretekoch prídu malé vylepšenia súčasného monopostu a potom sa všetko bude orientovať na rok 2022.

„Potom, rovnako ako ostatné tímy, aj Ferrari bude sústrediť svoje zdroje na nové auto pre rok 2022. Testovanie podlahy v Portugalsku bolo užitočné len na porovnávanie dát medzi simulátorom a veterným tunelom.“ Španiel pripúšťa, že Ferrari sa oveľa intenzívnejšie zameriava na prípravu nového monopostu, ktorý bude postavený podľa nových pravidiel pre rok 2022.

„Ak existuje rok, v ktorom bude všetko stabilné, bude to práve tento. Tímy nemôžu robiť veľké výkonnostné zlepšenia, pretože zmeny v roku 2022 sú veľmi veľké – musíte na to vynaložiť 90 percent úsilia. Napriek tomu však môžete urobiť malé kroky vpred, ako to urobil napríklad Alpine. Po prvých dvoch pretekoch boli ďaleko vzadu a v Portimau mali zrazu najlepšie tempo v strede poľa. Veľa zmien tu však nebude, to je pravda,“ dodal na záver Sainz.

Súvisiace články