logo F1online.sk

Vettel: Dať Strollovi nový balík bolo logické

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala2. 5. 2021

Sebastianovi Vettelovi sa v sobotu podarilo poraziť Lanca Strolla i napriek tomu, že on aj naďalej jazdí so starou špecifikáciou auta, hoci Kanaďan dostal kompletný balík noviniek. Nemec tvrdí, že tomuto rozhodnutiu rozumie. Dať novinky pilotovi, ktorý sa v aute cíti lepšie, považuje za správny krok.

Aston Martin chcel vylepšenia predstaviť až o týždeň v Barcelone, no vďaka veľkému pracovnému nasadeniu sa jedno auto podarilo pripraviť už na tento víkend. “On sa v aute cítil okamžite komfortnejšie ako ja, takže si myslím, že to bolo len logické,” okomentoval pridelenie noviniek Strollovi Sebastian Vettel.

Bol to však práve Nemec, kto sa dostal do Q3, zatiaľ čo Lance Stroll zostal trčať pred bránami Q2. Vettel tak bude štartovať na mäkkej zmesi z desiatej priečky, hoci sám tvrdí, že mohol skončiť ešte vyššie.

“Bolo veľmi veterno, poskladať kolá bolo veľmi ťažké,” hodnotil v rozhovore pre Sky Sports. “V Q1 sme spravili krok vpred a ja som sa začal cítiť o čosi spokojnejšie. Potom prišiel druhý výjazd v Q1, Q2, dostali sme sa do Q3, takže som s tým spokojný.”

Ale nie celkom. “Nemám radosť z posledného kola, myslím, že som mal toho v sebe ešte viac. Podmienky sa trochu zmenili. Na niektorých miestach bol dosť silný vietor, nebolo ľahké ho predpovedať. V niektorých fázach ste šli rýchlejšie a ani ste nevedeli prečo. Inokedy ste boli pomalší a netušili ste, čo to spôsobilo. Samozrejme, smer vetra a ani jeho intenzitu nevidíte. V každom prípade to bola lepšia kvalifikácia ako tie prvé dve.”

Čo hovorí na výsledok Lanca Strolla? “Medzi našimi autami je veľký rozostup z pohľadu pozícií, len sa to teraz otočilo v porovnaní s predchádzajúcimi pretekmi. V ideálnom prípade by sme boli jeden druhému bližšie, aby sme mohli aj v pretekoch trochu spolupracovať. Stále sa však musíme a chceme zlepšiť.”

A zlepšiť sa musí i Vettel, ktorý sa o aute “stále len učí”. “Bude to dlhá sezóna. Týchto pár pretekov je kľúčových, aby sme všetko vyriešili. Medzi jednotlivými časťami víkendu stále meníme veľa vecí, aby sme preskúmali limity.”

Súvisiace články