logo F1online.skF1online.sk

Vettel sa zastal Russella: Čo tí ľudia vlastne chcú?

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 4. 2021

Kontroverzia po nehode Valtteriho Bottasa a Georgea Russella spred dvoch týždňov už pomaly utícha. Roly „obetného baránka“ sa napokon ujal George Russell, ktorý sa nedočkal veľkej podpory od svojich šéfov v Mercedese, ani od fanúšikov a vzal zodpovednosť na seba. Pilota Williamsu sa však možno trochu nečakane zastal Sebastian Vettel.

„V prvom rade treba povedať, že emócie prúdia oboma smermi. Sú pozitívne emócie a sú negatívne emócie, podľa mňa nemôžu prúdiť len jedným smerom,“ povedal novinárom v Portugalsku Sebastian Vettel.

„Skutočnou otázkou podľa mňa je, čo tí ľudia vlastne chcú? Na jednej strane si pýtajú emócie a chcú ich vidieť, no keď ich dostanú, už ich odrazu nechcú a pýtajú sa: ‚Ako si len mohol? Ako sa opovažuješ? Prečo si to urobil?‘. Ide o to, že sa nemôžete zapáčiť každému a skrátka musíte zostať sám sebou. Existujú samozrejme mantinely toho, čo si na trati a mimo nej môžeme dovoliť, podľa mňa sa tým však netreba znepokojovať,“ povedal štvornásobný majster sveta.

Po pretekárskej stránke nemá Seb za sebou vydarený štart do ročníka 2021. Na konte má len dve pätnáste miesta a v celkovom poradí sa krčí na sedemnástej priečke. Jeho tímový kolega Lance Stroll dokázal zabodovať ako v Bahrajne, tak v Imole, avšak desiate a ôsme miesto je ďaleko od toho, kde bol Aston Martin (vlani ešte Racing Point) v minulej sezóne.

„Naši súperi sa neflákajú, takže pre nás nie je úplne jednoduché sa na nich dotiahnuť. Robíme všetko čo sa dá a myslím, že prvé dve preteky neboli skutočným odrazom toho, ako na tom som ja osobne i my ako tím. Cítim však, že pribúdajúce kilometre mi pomáhajú poskladať to stále lepšie a lepšie,“ hovorí Vettel.

„Preteky v Imole navyše nezačali vôbec ideálne (Aston Martin mal problémy s brzdami, pozn. red.) a potom nebolo jednoduché sa z toho dostať. No myslím si, že ten pocit bol lepší. Snáď nás teraz čaká bezproblémový víkend,“ dodal Seb.

Súvisiace články

Diskusia