logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Stále mám ďaleko od „Carlosa z McLarenu“

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko28. 4. 2021

Carlos Sainz v službách Ferrari zaznamenal zisk bodov v oboch z dvojice pretekov aktuálneho ročníka. V Bahrajne skončil so svojim monopostom Ferrari SF21 na ôsmom a v Imole na piatom mieste. Napriek tomu, španielsky pretekár si myslí, že ešte stále nedohnal svoju formu z jeho predošlého tímu McLaren.

Najmä posledné preteky v Imole znamenali pre Carlosa Sainza výrazný pokrok. Po štarte z jedenásteho miesta dokázal svoj monopost priviezť do cieľa na piatom mieste, hneď za svojim tímovým kolegom Charlesom Leclercom. Obstál tak najlepšie z pretekárov, ktorí tento rok vymenili tím, ako napríklad Pérez na Red Bulle, Vettel na Aston Martine či Ricciardo na McLarene.

„Dal som si cez zimu domácu úlohu a pracoval som naozaj tvrdo,“ povedal Sainz po pretekoch v Imole pre F1 TV. „Strávil som veľa času v továrni a veľmi tvrdo pracujem s chlapcami. Stále som však ďaleko od toho, aby som bol tým ‚Carlosom z McLarenu,‘ a viem to ja a aj tím.“

„Mám ale záblesky veľkej rýchlosti, aké sme videli v kvalifikácii v Bahrajne. Dnes na mokrej trati sme to videli znova, že som v niektorých kolách ‚letel,‘ dokonca aj v zmiešaných podmienkach. Sú tu teda veľmi dobré záblesky a teraz musíme len pokračovať v práci, nechať preteky plynúť, všetky skúsenosti sa spoja a posilní ma to,“ pokračoval Carlos Sainz.

Carlos oceňuje tempo svojho monopostu Ferrari a myslí si, že nie je ďaleko ani k svojmu ďalšiemu pódiovému umiestneniu. V Imole dokázal udržiavať aj tempo so svojim tímovým kolegom Charlesom Leclercom a Lando Norris na McLarene ako Sainzov bývalý tímový kolega skončil tretí s náskokom len 3,334 sekundy na piateho Sainza.

„Dnes sme si boli skutočne veľmi blízki – musím povedať, že pódium bolo vzdialené len dve sekundy a desať sekúnd som stratil výletom do štrkovej zóny,“ pokračuje španielsky pretekár. „Takže pódium dnes nebolo ďaleko, dokonca aj pre mňa, keď som štartoval na 11. mieste. Tempo je povzbudivé, môj pocit z auta na mokrom povrchu je povzbudivý a aj na suchu som dokázal držať krok s Charlesom a Landom – veľa sme na seba tlačili.“

„Takže tu sú nejaké pozitívne znamenia, musím dať dohromady celý víkend. Ale dnes, keď si zvážim, že som štartoval na 11. mieste, urobil som pár chýb, prvýkrát na mokrom povrchu a to všetko ostatné, nemôžem byť príliš sklamaný z piatej pozície,“ uzavrel Sainz.

Súvisiace články

Diskusia