logo F1online.skF1online.sk

Watt: Vettel je hotový, no o svoje miesto sa báť nemusí

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Mirec Somoši
Mirec Somoši23. 4. 2021

Bývalý jazdec Jason Watt si myslí, že Sebastian Vettel je „hotový“ a na trati nám už toho veľa nepredvedie. Stále je však presvedčený, že o svoje miesto by sa nemal báť, nakoľko je stále veľmi dobrý pre marketing tímu Aston Martin.

Vettel sa pridal k tímu Aston Martin po dlhoročnom trápení vo Ferrari, kde sa mu nepodarilo splniť si sen, teda získať so Scuderiou titul. V talianskom zoskupení zažil vrcholy aj pády, no najmä v ostatnom období nepredvádzal najlepšie výkony. Množstvo ľudí verilo, že prestup do Aston Martinu bude pre neho novou výzvou a zažijeme takého Vettela, ako si ho pamätáme ešte z majstrovských rokov v Red Bulle.

Zatiaľ sa však deje pravý opak. V Bahrajne Vettel nepostúpil z prvej časti kvalifikácie, čo bolo zapríčinené najmä hodinami Nikitu Mazepina. V pretekoch však tiež nepredviedol najlepší výkon a po vlastnej chybe kolidoval s Estebanom Oconom, za čo si vyslúžil časovú penalizáciu. V Imole sa mu síce podarilo dostať do druhej časti kvalifikácie, no jeho tímový kolega prekĺzol do najlepšej desiatky. V pretekoch sa Vettel trápil aj kvôli problémom s monopostom a nakoniec musel odstúpiť.

Vettel sa aj napriek slabším výkonom o svoje miesto báť nemusí, minimálne podľa slov Jasona Watta. Bývalý pretekár tvrdí, že Nemec je pre Aston Martin stále veľmi cenný, nakoľko dokáže prilákať množstvo sponzorov a pre tím je dobrým marketingovým nástrojom.

„Vettel je hotový,“ povedal 51-ročný Watt. „Už prešla veľmi dlhá doba od momentu, kedy urobil niečo dobre. Robí veľa chýb a vyzerá byť pod tlakom. Neviem, či to dokáže psychicky udržať. Dúfam, že tu ešte rok zostane, pravdepodobne sa drží nádeje, že veci sa odrazu začnú uberať správnym smerom. Ľudia hovoria o tom, že je pre tím zbytočne drahý, ale musíte vziať do úvahy, že prilákal veľmi veľa sponzorov, takže efektívne spláca svoj plat,“ dodal Watt.

Súvisiace články

Diskusia