logo F1online.sk

Stroll: Aston Martin vedel, že nové pravidlá budú bolieť

Lance Stroll
© Aston Martin
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko22. 4. 2021

Aston Martin zaznamenal v Imole ôsme a pätnáste miesto v cieli. O čosi horšia je však celková pozícia tímu, ktorá mierne zaostala za očakávaniami. Podľa kanadského jazdca Lanca Strolla, ktorý je zároveň synom spolumajiteľa tímu, Aston Martin očakával, že nové pravidlá ovplyvnia ich monopost. Nečakal však, do akej miery.

Nové pravidlá, ktoré rozdelili monoposty na dva tábory, sa týkali najmä podlahy. Najviac ovplyvnené ostali tímy Aston Martin a Mercedes, s nízkym sklonom podlahy. Naopak Red Bull a ďalší konkurenti mohli z tohto pravidla čosi vyťažiť.

Lance Stroll tvrdí, že spoločne s tímom čakali, že to príde, no nečakali, že to bude až také zlé. „Je vždy ťažké čakať, ako veľmi vám to ublíži. Je to relatívna hra.“

„Tušili sme, že všetci utŕžia kvôli upraveným pravidlám veľký úder, je to tak pre všetkých, ale keď sme sa ukázali v prvých pretekoch, jasne sme videli, že sme boli ovplyvnení oveľa viac ako konkurencia,“ prezradil Stroll.

„Medzi týmito dvoma filozofiami existuje charakteristika a ukázalo sa, že sme zmenami predpisov stratili veľa (prítlaku) v porovnaní s vozidlami s vyšším sklonom podlahy. Je to priľnavosť a je to čas na kolo,“ pokračuje kanadský pretekár v službách tímu Aston Martin.

Právne kroky zvažoval už aj šéf tímu Aston Martin, Otmar Szafnauer. Kanadský pilot svoj tím podporuje a verí, že nájde riešenie tejto situácie v priebehu aktuálnej sezóny.

„Je čas,“ povedal Lance Stroll. „Máme niekoľko nápadov ohľadom toho, čo môžeme urobiť pre vylepšenie nášho balíka. Myslím si, že to má veľký potenciál. Rok je ešte stále na začiatku.“

„V Bahrajne sme videli mnoho našich slabších oblastí, na ktoré sa musíme sústrediť a ktoré musíme zlepšiť,“ uzavrel stále len 22-ročný Kanaďan.

Súvisiace články