logo F1online.sk

F1 predstaví viacero nových televíznych grafík

nová televízna grafika pre rok 2020
© FOM
Ladislav Király
Ladislav Király23. 6. 2020

S nástupom novej sezóny sa fanúšikovia Formuly 1 môžu tešiť na nové televízne grafiky, vďaka ktorým sa k ním dostane viac informácií. Kráľovská motoristická trieda v tomto smere spolupracuje s Amazon Web Services (AWS), pričom táto spoločnosť má dodať šesť nových typov real-time grafík.

Prvou z nich, ktorá bude debutovať už na Veľkej cene Rakúska, bude „Car Performance Score“, teda skóre zobrazujúce výkon auta. To bude založené na viacerých štatistikách týkajúcich sa výkonu, gripu, prítlaku či odporu. V hre majú byť štyri základné metriky: prejazd pomalých zákrut, prejazd rýchlych zákrut, rýchlosť na rovinke a ovládanie auta.

Od druhých silverstonských pretekov, ktoré sa uskutočnia v auguste, sa môžeme tešiť aj na „Ultimate Driver Speed Comparison“, teda ukazovateľ, ktorý by mal porovnať rýchlosť jazdcov s ich predchodcami z minulosti. Dáta siahajú až do roku 1983.

Od Veľkej ceny Belgicka sa k spomínaným ukazovateľom pridá aj nová grafika výkonu v rýchlych a pomalých zákrutách, ktorá fanúšikom ukáže, ako dobre ich pretekári prechádzajú. Rýchle zákruty sú tie, v ktorých pôjdu rýchlejšie ako 175 km/h, pomalé sú zasa do 125 km/h.

No a aby toho nebolo málo, pre druhú polovicu sezóny plánuje F1 spolu s AWS spustiť tri ďalšie grafiky. Jedna bude Driver Skills Rating (rating schopností jazdca), jedna sa bude týkať vývoja auta, tímu a celkového sezónneho výkonu, nuž a posledná bude o predpovedaní výkonu v kvalifikácii a pretekového tempa.

Driver Skills Rating by mal byť veľmi zaujímavý ukazovateľ, ktorého cieľom bude ukázať najlepšieho pretekára po zohľadnení kvalifikácií, štartov, pretekového tempa, manažmentu pneumatík, ale aj predbiehania či štýlu obrany.

„Tieto F1 Insights, ktoré spoločne pripravujeme, dostávajú fanúšikov bližšie k trati, ako kedykoľvek predtým,“ uviedol šéfinžinier F1 Rob Smedley. „Dokonca odhaľujú doposiaľ nevypovedané príbehy a náhľady za boxový múr.“

FOM
FOM
FOM
FOM
FOM

Súvisiace články