logo F1online.skF1online.sk

Vettel ubezpečuje: Chyba z Bahrajnu sa mi už nestane

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala15. 4. 2021

Sebastian Vettel v Bahrajne určite príjemne neprekvapil. Po chybe v kvalifikácii pri žltých vlajkách pridal aj nepochopiteľné pochybenie v pretekoch, keď v prvej zákrute vrazil do Estebana Ocona rozhorčený z toho, že Francúz počas brzdenia zmenil smer. Vettel si po pretekoch svoju chybu uznal a dnes hovorí, že sa z nej aj poučil. Je presvedčený, že sa mu už nič také nestane.

Za kolíziu s Oconom dostal Vettel desaťsekundový trest a dva trestné body, čo spolu s troma čiernymi bodmi zo soboty nafúklo jeho bodové konto na päť kúskov. Pred sebou máme ešte 22 pretekov, v ktorých bude musieť Nemec “strúhať dobrotu”, veď už za dvanásť trestných bodov by dostal zákaz štartu vo veľkej cene.

Vettel sa však neobáva toho, že by mu kvôli podobnému pochybeniu pribudli na licencii ďalšie trestné body. “Kľúčové bolo pochopiť, čo sa tam stalo, a ja som to pochopil. Snažíte sa z toho poučiť. Ja som si dosť istý tým, že sa to už nestane. Ideme dopredu, vždy sa viete poučiť zo svojich chýb a tiež chýb, ktoré robia ostatní.”

“Určite platí, že cieľom je mať čisté preteky a nespraviť nič, čo by ich narušilo. Toto očakávam od seba a to, na akom leveli chcem byť, takéto veci neospravedlňuje,” vysvetlil štvornásobný šampión, ktorý za posledné roky nazbieral už celý rad hlúpych chýb.

Aston Martin, pred ktorým mali ešte vlani súperi obrovský rešpekt, z Bahrajnu napokon odchádzal s jediným bodíkom, ktorý vybojoval Lance Stroll. Tím musel byť v púšti sklamaný, no podľa Vettela zareagoval veľmi pozitívne.

“Ako už bolo spomenuté, z nášho pohľadu to nebol zrovna skvelý víkend, po stránke toho, čo sa stalo, a potom i výsledkov. Myslím si, že sme si prebrali všetko, čo sa udialo, a reakcia bola dosť pozitívna,” hodnotí Vettel. “V tíme je skvelý duch. Ja chcem vložiť všetko do toho, aby som sa pokúsil pochopiť a pomôcť, a aby sme tento víkend mali lepšie preteky.”

“Myslím si, že sme dobre pripravení, uvidíme, ako to dopadne. Naučili sme sa niečo viac o našom aute, aby sme lepšie pochopili, kde chce byť. Je zrejmé, že my nie sme tam, kde sme očakávali, že budeme, ale už je to raz tak. Musíme to postupne riešiť a robiť kroky vpred. Mám pocit, že presne to robíme,” dodal na záver.

Súvisiace články

Diskusia