logo F1online.skF1online.sk

Hamilton vybral svoju najobľúbenejšiu rivalitu v histórii: Tá medzi mnou a Sebom

Sebastian Vettel a Lewis Hamilton
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala15. 4. 2021

Uplynulých desať rokov sa z majstrovských titulov tešili len traja jazdci: Sebastian Vettel, Lewis Hamilton a Nico Rosberg, pričom ten prostredný menovaný stihol prekonať veľa rekordov, ktoré mali byť neprekonateľné. Jeden z dvoch celkovo najúspešnejších pilotov histórie nielen, že sledoval rôzne obdobia rivalít vo Formule 1, ale nejaké aj zažil. Ako jeden z najpovolanejších hovorí, že jeho najobľúbenejšou je tá jeho so Sebastianom Vettelom.

Sezóny 2017 a 2018 mali od nudných poriadne ďaleko. Na čele sa striedali Mercedesy aj Ferrari, v ktorých udávali tempo Lewis Hamilton a Sebastian Vettel. Mnohokrát to medzi nimi i zaiskrilo, čo k poriadnej rivalite medzi jazdcami určite patrí.

Nuž a keď mal vo štvrtok na tlačovej konferencii Hamilton vybrať tú naj rivalitu v celej histórii Formuly 1, tak vybral práve túto. “Mám naozaj zlú pamäť, ale poviem, že doteraz je tá medzi mnou a Sebom moja najobľúbenejšia.”

“Teraz viem, aké to bolo ťažké dostať sa sem, viem, že som pretekal nielen proti neskutočnému pilotovi, ale aj skvelému človeku, ktorým je Seb,” neskôr rozvinul svoju odpoveď. “Je štvornásobný majster sveta. Keď pretekáte s niekým, kto nie je v rovnakom tíme — a Ferrari bolo v tom čase veľmi silné —, tak vás to veľmi vyčerpá, aby ste zostali víkend čo víkend koncentrovaní.”

“Myslím si, že zatiaľ čo pre nás to bolo náročné obdobie, pravdepodobne nás zblížilo, pretože rešpekt, ktorý máme jeden pred druhým dnes, je obrovský,” vysvetľoval svoj výber Lewis Hamilton.

Hamilton vo svojich slovách poznamenal, že hovorí o všetkých rivalitách doteraz. Možno aj preto, že tento rok sa nám črtá ďalšia dvojica, na ktorej súboje by sa mohlo spomínať ešte celé desaťročia: na Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena.

Brit na to reagoval slovami, že takto skoro “nemôže predpokladať”, že sa tak stane, no zdôraznil, že tesné súboje si veľmi užíva. “Keď bojujem so Sebom, s Valtterim, tak proste chcem bojovať s najlepšími jazdcami tak, aby to bolo čo najtesnejšie. Potom sa snažíte z toho vyžmýkať o kúsok viac ako vaši súperi, aby ste získali výsledky.”

Hamilton tiež poznamenal, že jeho súboj s Verstappenom nebude taký ako s Vettelom, najmä z pohľadu skúseností. “Samozrejme, teraz je to iné. Max nemá toho za sebou toľko ako Seb, ak s ním budem súperiť. Ale určite má šancu stať sa budúcim šampiónom. Či sa to stane teraz alebo neskôr, to koniec-koncov závisí od práce môjho tímu a mňa.”

Súvisiace články

Diskusia