logo F1online.skF1online.sk

Schumacher prichádza do Imoly s väčším komfortom a vedomosťami

Mick Schumacher
© Haas F1 Team
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko14. 4. 2021

Nováčik tohtoročného šampionátu, Mick Schumacher z tímu Haas, prichádza do dejiska nadchádzajúcej veľkej ceny s väčším komfortom a aj väčším množstvom vedomostí. Sme zvedaví, čo predvedie a to aj napriek tomu, že jeho monopost prešiel oproti minulému roku len minimálnym vývojom.

Na rozdiel od svojho tímového kolegu, Nikitu Mazepina, ktorý nabúral už vo svojom prvom kole vo Formule 1, Mick prešiel v Bahrajne svojou prvou skúškou. Do cieľa svojich prvých pretekov F1 dorazil na 16. mieste.

„Myslím si, že vo všeobecnosti som sa naučil veľa nových vecí a bolo to iné po všetkých tých stretnutiach, ktoré sme mali,“ vysvetlil 22-ročný mladý Nemec. „Vždy je iné hovoriť o tom a cítiť to. Je veľa vecí, ktoré som sa dozvedel o pneumatikách, to je pre mňa asi najväčšia novinka.“

„Tiež je to o tom, koľko prítlaku stratíme na štarte pretekov. Je to ako ísť zo 100 percent prítlaku na 20 percent v okamihu, keď odbočíte v zákrute,“ prezradil Mick Schumacher.

„Určite toho bolo veľa na učenie a tiež toho, čo by ste si mali pozrieť predtým, ako prídete do Imoly,“ skonštatoval Mick. „Cítim, že mám oveľa viac vedomostí, oveľa viac komfortu, ale bol som veľmi prekvapený, ako rýchlo uplynul ten víkend.

„Všetko sa to stalo ako mihnutím oka – bol to prípad, keď máte málo času a veľa priestoru na učenie, povedzme to tak,“ pokračuje nemecký pretekár tímu Haas.

Okruh Autodromo Enzo e Dino Ferrari v Imole nie je pre Schumachera úplnou novinkou. Tento okruh už spoznal počas svojich početných rokov súťaženia v motoršporte.

„Na trati sa jazdí úžasne,“ uviedol Mick Schumacher. „Pretekanie však môže byť dosť ťažké, s veľmi malými počtom miest na predbiehanie.“

„Akonáhle ste už v tom a spravíte pekné kolo, je to úžasné, najmä ako nasleduje jedna zákruta za druhou,“ hodnotí Schumacher. „Sú tam rýchle zákruty, technické zákruty, obrubníky, ktorými musíte prejsť. V monoposte Formuly 1 sa určite máte na čo tešiť.“

„Je úžasné riadiť monopost Formuly 1, takže na tejto ‚super cool‘ trati to bude ešte zaujímavejšie. Určite sa na to teším,“ uzavrel nováčik tímu Haas.

Súvisiace články

Diskusia