logo F1online.sk

Návrat Marca Mattiacciho?

Marco Mattiacci
© Ferrari/Foto Studio Colombo
Ladislav Király
Ladislav Király13. 4. 2021

Sebastian Vettel má za sebou biedne prvé predstavenie v novom pôsobisku, ale čoskoro by mu vraj v Aston Martine mohla pomáhať blízka osoba. Začína sa hovoriť o príchode Marca Mattiacciho.

Informáciu priniesla stránka F1-Insider.com a rovnako aj Gazzetta dello Sport. Päťdesiatročný Mattiacci by mal nastúpiť na pozíciu poradcu tímu a takto odovzdávať svoje bohaté skúsenosti.

Pre Vettela by to mohla byť dobrá správa, pretože práve Mattiacci dotiahol jeho prestup z Red Bullu do Ferrari, ktorý pôvodne rozpracoval ešte Stefano Domenicali. Horšie je už to, že jeho pôsobenia v červenom sa nedočkal a deň po Veľkej cene Abú Zabí 2014 dostal vyhadzov.

„Odhliadnuc od titulov, národností a cestovných pasov je Sebastian skvelý človek,“ básnil o Vettelovi Mattiacci ešte v Abú Zabí 2014. „Trikrát sme sa stretli v Zürichu. Je veľmi rozumný, vždy je priamy a je inteligentný. Veľmi presne vie, čo od tímu chce.“

„Keď hovoril o Ferrari, v jeho očiach som videl vášeň. Prestúpiť do Ferrari je jeho detský sen,“ dodal v tom čase Talian, ktorý je dlhoročným kamarátom majiteľa Aston Martinu Lawrenca Strolla.

Súvisiace články