logo F1online.skF1online.sk

Schumacher: V prvom kole sa vám zdá, že ste stratili 80 percent prítlaku

Mick Schumacher
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala12. 4. 2021

Pre Micka Schumachera bola Veľká cena Bahrajnu veľkou školou, no do cieľa dorazil, čo v ťažko zvládnuteľnom monoposte Haasu nie je žiadna samozrejmosť. Minuloročný šampión série F2 pred pretekmi v Imole hovorí, že do nich bude vstupovať oveľa lepšie pripravený, veď v Bahrajne sa toho naučil “tonu”.

Po dvoch chybách Nikitu Mazepina sa Schumacherovi podarilo uzavrieť kvalifikáciu s časom, ktorý bol o osem desatín lepší. Rus ani v pretekoch nepredviedol nič svetoborné, keď už po troch zákrutách jeho monopost odťahoval za bariéru žeriav.

Schumacher mal takisto počas reštartu značné problémy a aj sa roztočil, ale nakoniec situáciu zvládol a s ňou i zvyšných viac ako 50 kôl.

Zo strastiplného víkendu si toho veľa odniesol. “Celkovo som sa naučil tonu nových vecí, videli sme to aj na všetkých stretnutiach, ktoré sme mali,” hovorí pred pretekmi v Imole. “Vždy je iné o tom hovoriť a zažiť si to. Naučil som sa toho veľa o pneumatikách, z tých nových vecí je táto asi najväčšia.”

“A tiež také veci, ako strata prítlaku na štarte pretekov,” pokračuje Schumacher, ktorý bude v Haase veľmi často štartovať na chvoste štartového poľa, teda vo vzduchovom zákryte. “Keď idete zatáčať do zákruty, tak sa vám zdá, že váš prítlak klesol zo 100 percent na dvadsať.”

“Určite sme sa toho veľa naučili a na veľa vecí sa ešte v Imole budeme musieť pozrieť. Mám však pocit, že mám viac vedomostí, cítim sa komfortnejšie.”

“Prekvapilo ma, ako rýchlo prebehol celý víkend. Bolo to bleskové. Času bolo málo, no lekcií veľa,” konštatuje syn legendy Ferrari.

Súvisiace články

Diskusia