logo F1online.skF1online.sk

Marko: Žiadne záhadné zavesenie kolies sa nekoná. Je to úplný nezmysel

Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko11. 4. 2021

Tím Red Bull sa stal v tomto roku hlavným vyzývateľom o majstrovský titul. Jeho hlavným konkurentom je obhajca, nemecký Mercedes a práve prvé podujatie v Bahrajne načrtlo, ako blízko k sebe oba tímy sú. Objavili sa však nové správy o zavesení zadných kolies monopostu RB16B, ktoré by mali monopostu ešte viac pomôcť. Helmut Marko z Red Bullu označil tieto správy za nezmysly.

Správy, ktoré sa začali objavovať po veľkej cene v Bahrajne uvádzajú, že Red Bull plánuje modernizované zadné zavesenie na nadchádzajúce podujatie v Imole. To by malo vylepšiť potenciál už tak silného monopostu.

Vedúci vývojového programu jazdcov a poradca tímu Red Bull, Helmut Marko, však tieto pochybnosti zamietol pod koberec. Podľa jeho slov sa žiadne nové zavesenie v Imole nekoná a tieto správy považuje za nezmysly.

„To je úplný nezmysel. S týmto ‚záhadným‘ zavesením kolies sme súťažili už pri štarte v Bahrajne,“ povedal Helmut Marko pre Sport1.

„Nie je to tiež nič zvláštne, ale museli sme ho navrhnúť, pretože sme potrebovali zavesenie, ktoré optimálne zapadá do extrémne úzkej a tesnej zadnej časti, ktorú sme v tejto sezóne postavili okolo nového, menšieho a kompaktnejšieho motora Honda,“ pokračuje Marko.

Zatiaľ čo Mercedes začal sezónu víťazstvom, prvá veľká cena mala pre Red Bull horkú príchuť. Max Verstappen totiž musel prepustiť svoje prvé miesto Lewisovi Hamiltonovi a to len niekoľko kôl pred cieľom. Svoj pohľad na túto situáciu priniesol aj poradca a mentor tímu Red Bull.

„Sú to stále otvorené rany,‘ “ povedal Marko. „V porovnaní s minulou sezónou sú to však malé škrabance, pretože sme na rovnakej úrovni ako Mercedes, teda najrýchlejší tím. To bol náš cieľ. Sme určite na dobrej ceste.“

„Neviem, čo Mercedes vyvíja. Spoliehame sa však na náš balík, ktorý sme mali v Bahrajne, a jednoducho sme ho tam nevyužili na maximum,“ uzavrel 77-ročný rakúšan.

Súvisiace články

Diskusia