logo F1online.sk

Ricciardo o Verstappenovi: Chceli sme si navzájom ukončiť kariéry

Max Verstappen a Daniel Ricciardo
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko10. 4. 2021

Daniel Ricciardo je jazdcom, ktorý za niekoľko uplynulých sezón vystriedal tímy Red Bull, Renault a McLaren. Práve na jeho dlhoročné pôsobenie v tíme Red Bull sa dnes pozrieme aj s ohľadom na vzťahy z jeho vtedajším kolegom a súčasným hlavným vyzývateľom o majstrovský titul, Maxom Verstappenom.

Austrálsky pretekár bol kolegom Maxa Verstappena v rokoch 2016 – 2018. V súčasnosti tvrdí, že je jednoduchšie nadviazať priateľstvo s Maxom, najmä vďaka absencii rivality tímových kolegov.

„Myslím si, že teraz je pre mňa a Maxa jednoduchšie byť priateľmi, a to z dvoch dôvodov,“ povedal Ricciardo pre squaremile.com. „Tým prvým je to, že očividne nie sme v priamej konkurencii – nesnažíme sa v podstate ukončiť kariéru toho druhého!“

„Druhým dôvodom je samozrejme to, že som nad ním vyhral preteky ako tímový kolega a získal som ‚pole position.‘ Takže si myslím, že vždy vedel, že som rýchly a rešpektoval ma. Ale teraz, keď som odišiel a prišli ďalší piloti a tímoví kolegovia, myslím si, že to ešte viac zvýšilo jeho rešpekt voči mne,“ pokračuje Daniel Ricciardo.

„Myslím tým, že medzi nami nikdy nebola nenávisť, chceli sme len ukončiť kariéru toho druhého! Je to také jednoduché,“ prezradil austrálsky pretekár.

31-ročný austrálsky pilot načrtol aj svoj pohľad po odchode z tímu Red Bull. Pierre Gasly a Alex Albon podľa jeho slov neboli dostatočne kvalitnou náhradou.

„Verím, že Red Bull vedel, čo mal v podobe mňa a Maxa. Očividne vedeli, že sme najvyššia úroveň, a áno, možno čakali, že budú trochu zápasiť s tým, kto po mne obsadí miesto,“ uviedol Ricciardo.

„Neviem, ale povedal by som, že niektorí ľudia mimo tímu možno podcenili to, čo sme si s Maxom navzájom spôsobili. Aby sme navzájom posunuli toho druhého na vyššiu úroveň,“ uzatvára Daniel Ricciardo. „A áno, Pierre alebo Alex to zjavne nedokázali. Alebo aspoň nie v dostatočnom čase.“

Súvisiace články