logo F1online.skF1online.sk

Podľa Rosberga je Verstappen najväčším favoritom na víťazstvo v Imole

Nico Rosberg po zisku titulu v roku 2016
© Twitter/Mercedes
Mirec Somoši
Mirec Somoši9. 4. 2021

Bývalý pretekár Mercedesu Nico Rosberg si myslí, že Max Verstappen by mal byť považovaný za favorita na víťazstvo v druhých pretekoch tejto sezóny, ktoré sa uskutočnia na okruhu v Imole.

Verstappen sa po parádnej kvalifikácii na Veľkú cenu Bahrajnu musel uspokojiť „len“ s druhým miestom v pretekoch. Na úvodnom podujatí však preukazoval skvelú rýchlosť a po kvalitnom záverečnom boji skončil len sedem desatín za víťazom Lewisom Hamiltonom. Mercedesu sa v Bahrajne podarilo zvíťaziť najmä kvôli kvalitnej stratégii a v tíme cítia, že Red Bull má o niečo rýchlejší monopost, najmä v kvalifikácii.

K téme sa vyjadril aj Nico Rosberg, ktorý súhlasí s tým, že auto Red Bullu je momentálne rýchlejšie. „Red Bull má v tomto momente rýchlejšie auto, vďaka čomu je to ešte vzrušujúcejšie. Momentálne majú výhodu. Musíme sledovať, ako ich Mercedes s Hamiltonom dobehnú. Myslím si, že Verstappen bude mať v Imole opäť najlepšie rozdané karty,” povedal Rosberg v rozhovore pre Sky Germany.

“Nám však vzrušenie vôbec neprekáža. Naozaj neviete, kto vyhrá. Do boja môžu zasiahnuť aj tímoví kolegovia – Bottas, Pérez – oni sú tiež veľmi rýchli. Bottas často získal pole position, takže sa veľmi teším na ďalší súťažný víkend,“ zhodnotil majster sveta z roku 2016.

Toto Wollf však zhodnotil, že v tíme si tieto nové okolnosti užívajú, najmä keď o titul musia bojovať s iným tímom. Na druhej strane však dodáva, že potrebujú aj naďalej tvrdo pracovať a nájsť potrebný výkon.

„V celom tíme svojím spôsobom panuje pocit a taká atmosféra, že si tieto nové okolnosti veľmi užívame. Je to tak, že Red Bull je na papieri so svojím balíkom o niečo pred nami. Oni sú v situácii, kedy môžu len prehrať a my vyhrať, pretože keď máte najrýchlejšie auto, musíte doručiť výsledky. My ich musíme dobehnúť. Potrebujeme pokračovať v našom pláne a nájsť viac výkonu, ale jednoznačne povedané, sme momentálne druhí najlepší na štartovom rošte,“ dodal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia