logo F1online.sk

Villeneuve: Sainz je pre Leclerca skutočným nebezpečenstvom

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Mirec Somoši
Mirec Somoši9. 4. 2021

Podľa slov Jacquesa Villeneuva by si mal Charles Leclerc dávať pozor na svojho nového tímového kolegu Carlosa Sainza, ktorý hneď na úvodnom podujatí v Bahrajne predviedol azda lepší výkon, ako sa očakávalo.

V posledných dvoch sezónach bol Charles Leclerc jasným lídrom Ferrari, najmä čo sa týka výsledkov. Sebastian Vettel prežíval náročné obdobie, s monopostom sa nevedel vžiť a nájsť potrebnú istotu. V Maranelle sa rozhodli omladiť jazdeckú zostavu a tímovým kolegom Leclerca sa stal Carlos Sainz z McLarenu. Villeneuve však varuje Leclerca, že Sainz pre neho nebude ľahkým sústom.

„Pre Charlesa je Sainz skutočným nebezpečenstvom,“ povedal majster sveta z roku 1997. „Carlos nikdy nebol v tak dôležitom tíme, ale postupom času sa zlepšoval a teraz prichádza s odhodlaním a skúsenosťami. Je zvyknutý pôsobiť po boku rýchlych tímových kolegov. Veľmi dobre uvažuje a pracuje naozaj tvrdo, takže pre Charlesa môže byť veľmi nepríjemný,“ zhodnotil Villeneuve.

Kanaďan, ktorý práve dnes oslavuje jubilejné päťdesiate narodeniny, sa v rozhovore pristavil aj pri Maxovi Verstappenovi, ktorý je jedným z veľkých favoritov na zisk tohtoročného majstrovského titulu. „Tlak je na Verstappenovi. Preteky v Bahrajne mal vo svojom vrecku, ale podarilo sa mu ich prehrať. Už sa neviem dočkať na to, ako sa zachová v nasledujúcich pretekoch. Všetci ho považujú za budúceho majstra sveta, takže teraz je na ňom, aby to dokázal,“ povedal okrem iného aj víťaz Indy 500.

V pomerne otvorenom rozhovore Villeneuve priznal, že plne podporuje myšlienku šprintových pretekov, ktoré by sa mali uskutočniť počas troch súťažných víkendov tejto sezóny a premiéru by si mohli odkrútiť v Silverstone. „Mojou prvou reakciou bolo kritizovať tento návrh. Potom som si však uvedomil, že Formula 1 musí inovovať. Piatkové dianie je pre bežných divákov nudné, takže si myslím, že je to niečo, čo stojí za preskúmanie,“ dodal na záver 50-ročný bývalý pretekár.