logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo skritizoval počínanie F1 na sociálnych sieťach, nazval ich idiotmi

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Mirec Somoši
Mirec Somoši9. 4. 2021

Daniel Ricciardo sa opätovne kriticky vyjadril k obsahu F1 na sociálnych sieťach, pretože mu extrémne vadí, že vo svojich videách stále propagujú veľké množstvo nehôd.

Jazdec McLarenu sa už v minulom roku vyjadril, že bol znechutený a sklamaný z reportáže F1 o nebezpečnej nehode Romaina Grosjeana. V tomto ročníku opäť nie je spokojný s obsahovou náplňou jednotlivých videí, ktoré sú prezentované na oficiálnych sociálnych sieťach F1.

„Myslím si, že v minulom roku pridali na sociálne siete niečo ako ‚top desať momentov sezóny,‘ alebo niečo v tom zmysle a osem z desiatich momentov boli nehody,“ povedal Ricciardo v rozhovore pre Square Mile. „Pomyslel som si ‚vy ste absolútni idioti.‘ Možno dvanásťročné deti chcú vidieť takýto obsah a to je v pohode, pretože oni to ešte tak nevnímajú, ale my nie sme deti. Robte to lepšie chlapci. Robte to lepšie ako doteraz,“ odporučil nahnevaný pilot McLarenu.

Ani Sebastianovi Vettelovi sa tieto zábery vôbec nepáčili a kriticky sa vyjadroval na margo toho, čo bolo vysielané počas minuloročnej Veľkej ceny Bahrajnu. „Nesúhlasím s tým, že musíte tieto zábery zobrazovať znova a znova.“

Ricciardo spochybnil aj prezentáciu vzťahu medzi ním a Carlosom Sainzom, ktorú sme mali možnosť vidieť v tretej sérii Drive to Survive z dielne Netflixu. Austrálčan tvrdí, že rivalita, ktorá je vyobrazená medzi ním a Sainzom, je prehnaná.

„V druhej sezóne boli niektoré epizódy alebo momenty, kde som cítil, že to mierne prikrášlili. Snažili sa medzi mnou a Sainzom vytvoriť rivalitu, ale v skutočnosti tam žiadna nebola. Nie je pre mňa väčším rivalom, ako nejaký iný pilot. Nebola medzi nami osobná nevraživosť, ale myslím si, že Netflix chcel vytvoriť niečo zaujímavé, takže veľa otázok sa pýtali o Carlosovi.”

Možno si to nikto nevšimol, no ja som to bral tak, že Carlos je v pohode. Pravdepodobne mám niekoľko iných ľudí, ktorých nemám rád, ale Carlos tam nezapadá. Myslím si, že sa oblieka ako 60-ročný, ale inak je v poriadku,“ zavtipkoval si na záver Ricciardo.

Súvisiace články

Diskusia