logo F1online.skF1online.sk

Vettel počas minuloročného lockdownu pracoval na biofarme

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala8. 4. 2021

Minuloročný odklad štartu sezóny piloti využili všelijako. Niektorí zabávali fanúšikov na sociálnych sieťach, pretekali na virtuálnych veľkých cenách či neskôr na motokárach, iní sa svetu motoršportu vzdialili o niečo viac. To bol i prípad Sebastiana Vettela, ktorý absolvoval prax na biofarme.

“Keďže som mal viac času, než som pôvodne plánoval, tak som začal uvažovať o tom, čo ma zaujíma,” vysvetlil Sebastian Vettel počas prezentácie iniciatívy s názvom BioBienenApfel, ktorej sa stal ambasádorom.

Nemec sa k tejto téme dostal študovaním svojho jedálnička, analyzovaním výživových hodnôt a toho, ako mu to môže pomôcť podať lepší výkon. “Táto téma ma zaujíma. V jednom momente si uvedomíte, že nie každý kus zeleniny je rovnaký, že každé jablko nemá rovnaké výživové hodnoty. Potom sa seba začnete pýtať, prečo je tomu tak? Následne si rýchlo zistíte, odkiaľ to jablko pochádza, ako bolo dopestované. A tu sa začalo moje bádanie.”

“Teória ma zaujíma a veľa o nej čítam. Ale naučiť sa aj niečo z praktického pohľadu, hovoriť s ľuďmi na dennej báze bolo veľmi zaujímavé,” vysvetľuje Vettel pohnútky za absolvovaním praxe na biofarme.

Cieľom spomínanej iniciatívy BioBienenApfel je vytvárať vhodné prostredie pre najdôležitejšie organizmy na planéte: pre včely. Prostredníctvom webstránky ponúkajú semienka rôznych lúčnych kvetov, ktoré ľudia následne môžu roztrúsiť napríklad po svojej záhrade či po kvetináčoch na balkóne.

Ruku k dielu už pridal i doma vo Švajčiarsku Sebastian Vettel, spolu s dcérami vysadil lúčne kvety a kvetinový záhon v tvare srdca. “Keďže som sa nechcel uspokojiť s malým srdcom, tak som vyrobil o čosi väčšie.”

“Na začiatku boli pri tom i dievčatá, ale nakoniec som zostal sám s rýľom v ruke. Bolo to dosť vyčerpávajúce,” zasmial sa štvornásobný šampión. “Minulý rok už začali vyrastať, no teším sa, keď ich teraz uvidím viac.”

Sám Vettel včely nezachráni, no na tlačovú konferenciu do Viedne prišiel oblečený tematicky a s jasným odkazom. “Ide tu o to, aby sa každý zamyslel nad svojimi činmi. Každý má vlastný prístup. Myslím si, že je skvelé, keď môže každý prispieť svojou troškou. Každý jeden človek sa do toho môže zapojiť.”

Súvisiace články

Diskusia