logo F1online.sk

Mick: Nevidím dôvod, prečo by sme nemali byť optimistickí

Mick Schumacher
© Pirelli Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 4. 2021

Americký tím Haas čaká ďalšia sezóna, v ktorej pôjde hlavne o prežitie. V Banbury sa plne koncentrujú na rok 2022 a nové technické pravidlá. Tohtoročný monopost (podobne ako ten minuloročný) nebudú inžinieri nijako vyvíjať. Duo nováčikov Mick Schumacher a Nikita Mazepin si tak v tomto roku zapretekajú hlavne medzi sebou. Alebo nie?

Nemecký mladík totiž verí, že Haas nebude počas celého roka len jazdiť na chvoste a okupovať 19. a 20. miesto, aj keď presne to sa po Bahrajne očakáva. Mick sa chce reálne zapojiť do bojov a dúfa aj v postup do druhej časti kvalifikácie.

„Som v tomto smere pozitívne naladený, takže áno,“ povedal Schumacher. „Budeme na sebe pracovať, rovnako ja budem na sebe tvrdo pracovať a tiež vidím motiváciu vo vnútri tímu. Nevidím teda dôvod, prečo by sme nemali byť optimistickí pokiaľ ide o túto sezónu. Verím, že dokážeme postúpiť do Q2.“

Nemecký mladík už skôr prehlásil, že prípadný postup do druhej časti kvalifikácie by pre Haas bol ako víťazstvo. Možno aj preto si v tomto roku stanovil práve tento cieľ. Väčšina ľudí však pochybuje o tom, že to Haas dokáže bez pomoci šťastia alebo s prispením počasia.

„Nevidím dôvod, prečo by som mal zmeniť svoje zmýšľanie. Vnútorne som zakaždým nastavený tak, že chcem zo seba vydať to najlepšie s tým čo mám k dispozícii. Niečo v rukách máme a môžeme sa pokúsiť to vylepšiť. Tak to robia aj tie najväčšie tímy,“ povedal Mick.

„Snažia sa nájsť každú desatinu, každé drobné percento, aby dokázali zrýchliť. Presne tak to robím ja osobne aj my ako tím,“ dodal.

Súvisiace články