logo F1online.sk

Button si myslí, že Sainz sa na Leclerca čoskoro dotiahne

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Ladislav Király
Ladislav Király6. 4. 2021

Pretekári Ferrari obsadili v úvodnom podujatí nového ročníka šieste a ôsme miesto, pričom Charles Leclerc prešiel cieľom o osem sekúnd skôr ako Carlos Sainz. V kvalifikácii bol medzi nimi viac ako polsekundový rozdiel, ale podľa Jensona Buttona sa to čoskoro vyrovná.

Bývalý pretekár F1 a majster sveta z roku 2009 je presvedčený o tom, že Sainz má na viac. „Myslím si, že Carlos sa k Leclercovi už čoskoro priblíži,“ povedal Button pre Sky Sports F1. „Hovoril som s inžiniermi McLarenu, ktorí mi povedali, že tento španielsky pretekár je v zásade ako inžinier. Má veľmi inteligentný prístup a s tímom dokáže úzko spolupracovať dlhé hodiny.“

Podľa Angličana je to „skvelé“ a Sainzovi pomáha aj tá skutočnosť, že nedovolí, aby ho ovládli emócie. „Pri jazde nikdy nezájde za limit, čo sme videli aj počas víkendu v Bahrajne. Je to úžasný chlapík a Ferrari sa tak môže spoľahnúť na to, že má skvelé duo jazdcov,“ dodal Button.

Carlos Sainz svojho nového kolegu obdivuje, ale verí, že sa s ním dokáže popasovať. „Už som bol kolegom jazdcov ako Max, Nico či Lando, ktorý je superrýchly a z môjho pohľadu jeden z vôbec najrýchlejších. Viem, na čo som v porovnaní s nimi mal,“ vyjadril sa Sainz pre The Race.

„Avšak môj rešpekt k Charlesovi je enormný – hlavne teda po tom, čo dokázal v minulom roku vo Ferrari. Bolo to úchvatné pre nás všetkých… nielen pre vás z médií, ale aj pre nás pretekárov. Vieme, že počas sobôt predvádzal niečo výnimočné a ja sám dobre viem, že teraz ma čaká súperenie s jedným z najrýchlejších kvalifikantov, teda možno aj s najrýchlejším. Motivuje ma to.“

„Som zvedavý na to, ako mi to v boji s ním pôjde, ako sa dokážem zlepšiť a čo sa od neho dokážem naučiť. Chcem prísť na to, prečo je z hľadiska maximalizovania jedného kola taký dobrý,“ dodal Carlos Sainz.