logo F1online.sk

Magnussen priznal, že mohol skúsiť vymeniť Haas za vstup do programu Red Bullu

Kevin Magnussen
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala5. 4. 2021

Formulová kariéra Kevina Magnussena sa zrejme už definitívne skončila, a skončila sa pomerne smutne. V americkom Haase nemal Magnussen žiadnu šancu bojovať o to, čo ho motivovalo vstúpiť do motoršportu: víťazstvá a tituly. Všetko však mohlo byť inak, keby sa v lete roku 2018 nerozhodol zotrvať v tíme Günthera Steinera…

Leto 2018 si pamätajú najmä fanúšikovia Daniela Ricciarda ako obdobie, v ktorom sa intenzívne špekulovalo o budúcnosti odchovanca Red Bullu. Ten sa napokon rozhodol odísť zo svojho rodného hniezda a zamieril si to do Renaultu.

Helmutovi Markovi a Christianovi Hornerovi zrazu pripadla úloha posadiť do voľných kokpitov vhodných pilotov. A práve tu sa objavila príležitosť pre Kevina Magnussena, prezradil ako hosť na stanici TV3 Sport F1.

“Keď sme sa s nimi o tom bavili (s Red Bullom, pozn. red.), tak veľmi rýchlo vysvitlo, že si už na pozíciu v Red Bulle našli kandidáta (Pierra Gaslyho),” spomína Kevin Magnussen, ktorého slová citujú i dánske noviny BT. “Povedali však, že v Toro Rosso bude voľné miesto.”

“Nebola to taká situácia, že by mi dávali kontrakt ani nič také, ale bola to jasná možnosť. My sme sa rozhodli tejto príležitosti nechytiť, pretože ja som bol v Haase naozaj šťastný a veril som, že budeme pokračovať na tej dobrej vývojovej krivke, ktorú sme mali v priebehu roka 2018,” vysvetlil dôvod za odmietnutím 28-ročný Dán.

A tak sa do Toro Rosso dostal Alex Albon, ktorý ešte v priebehu sezóny okúsil kokpit Red Bullu, zatiaľ čo Haas sa začal boriť v problémoch. Po úctyhodnej piatej priečke v roku 2018 sa už na lepšie ako deviate miesto v Pohári konštruktérov nedostal. Od pádu na úplné dno ho uchránil len Williams.

No koketovaniu s Red Bullom nebol ešte úplný koniec. V roku 2020 sa opäť objavila šanca vopchať nohu do pootvorených dvier v Red Bulle, keď rakúsky tím hľadal partnera k Maxovi Verstappenovi. Ani jeden zo štyroch kokpitov sa však Magnussenovi neušiel; na chvoste štartového poľa upadol do zabudnutia. Magnussen nemal výsledky, vďaka ktorým by dokázal presvedčiť Marka s Hornerom.

Dnes Magnussen preteká za veľkou mlákou a svoje rozhodnutie zostať verný Haasu neľutuje. “Som sklamaný z jedinej veci: že som sa nestal majstrom sveta. Kvôli tomu som šiel do Formuly 1. Bol to môj sen a môj cieľ. Nikdy som to netajil.”

Súvisiace články