logo F1online.sk

Hill: Max Verstappen bude mať záujem ísť do Mercedesu

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko3. 4. 2021

Max Verstappen je v súčasnosti hlavný vyzývateľ majstrovského Mercedesu a práve to je tím, o ktorý by mohol mať potenciálny záujem. Rovnaký názor zdieľa aj bývalý pretekár Damon Hill.

Napriek tomu, že Max má v Red Bulle zmluvu až do konca roka 2023, tá obsahuje aj klauzulu o výkonoch, ktorá by mu mohla umožniť odchod aj po skončení aktuálnej sezóny. Navyše obaja jazdci Mercedesu majú zmluvu len na jeden rok a preto sa čoraz viac spája meno holandského pretekára s majstrovským nemeckým tímom.

Christian Horner ako šéf tímu Red Bull uviedol, že Verstappen je skutočne vysoko z pohľadu záujmu Mercedesu. Spomínaný Damon Hill však verí, že v závislosti od toho, ako bude prebiehať aktuálny ročník, záujem môže prísť aj zo strany Verstappena.

„Áno, a myslím si, že Mercedes bude rovnako vysoko aj na Maxovom zozname,“ povedal Damon Hill pre Autocar.

„Bol veľmi lojálny k Red Bullu, ale ak mu nedokážu poskytnúť potrebnú konkurencieschopnosť, tak… Čas beží,“ pokračuje bývalý britský pretekár. „Max bol najmladším víťazom Formuly 1 už v roku 2016, ale ešte nemohol bojovať o víťazstvo v šampionáte. To bude mať na pamäti.“

Situácia ohľadom Maxa Verstappena závisí z veľkej miery aj od toho, ako sa rozhodne Lewis Hamilton po skončení sezóny 2021. Je veľmi nepravdepodobné, že sa práve táto dvojica stretne v kokpite Mercedesu. Damon Hill je presvedčený, že jednoročná zmluva bola pre Hamiltona správnou voľbou.

„Každý na to podvedome myslí: ‚Kedy budem musieť prestať pretekať a budem vedieť, kedy je ten pravý čas odísť?‘“ povedal Hill.

„Je správne mať svoje možnosti otvorené. Otázkou ostáva, či bude mať v tomto roku silnejšiu vyjednávaciu pozíciu, a podľa doterajších výsledkov, pravdepodobne áno,“ pokračuje v hodnotení Damon.

„Ale videli sme, čo sa stalo s Michaelom (Schumacherom) vo Ferrari, keď si myslíte, že ‚na mňa počkajú.‘ Problémom je, že Mercedes nebude čakať a ani nemôže. To je pasca a dával by som si na ňu pozor. Je riskantné predpokladať, že ste nenahraditeľný,“ uzavrel Damon Hill.

Súvisiace články