logo F1online.sk

Webber má o Vettela obavy: Som nervózny, má ešte niečo v zálohe?

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala28. 3. 2021

Prestup Sebastiana Vettela do Aston Martinu vlial do jeho fanúšikov nádej, že po rokoch vo Ferrari uvidíme opäť starého dobrého Vettela, ktorý v Red Bulle získal štyri majstrovské tituly. Mark Webber je však pred novou sezónou opatrný, hovorí, že mu vyhliadky jeho bývalého kolegu robia starosti. Obáva sa, že už má to najlepšie naozaj za sebou.

Sebastian Vettel pôsobil v posledných mesiacoch veľmi uvoľneným dojmom a úsmev sme na jeho tvári videli určite častejšie ako minulý rok. To však stačiť nebude, Vettel nutne potrebuje svoju rýchlosť ukázať i na trati.

S tým môže byť trochu problém. “Musím priznať, že som trochu nervózny. Koľko mu toho ešte zostalo v zálohe? Ja neviem,” hovorí Mark Webber v podcaste On The Marbles. “Myslím si, že to nové prostredie mu prospeje, o tom nemôže byť ani reči. Užije si, že nie je v Maranelle, ale dýcha anglickú atmosféru a kultúru, jemu sa vždy páčila. To viem.”

“To sa však priamo nezvykne premietnuť — a ani si nemyslím, že sa to automaticky premietne — do jeho výkonov. Myslím si, že sa bude baviť o čosi viac, no neviem, čo sa bude objavovať na stopkách. A práve tie stopky sú vo Formule 1 cieľom,” konštatuje pilot, ktorý bol s Vettelom kedysi na nože, no dnes sú opäť priatelia.

“Ak bude pod priemerom — a buďme k sebe úprimní, už nezačína svoju kariéru —, ak bude v strede balíka, tak je mi jedno, akej farby má auto alebo či práve zmenil tím, stred balíka je stred balíka. A on nie je chlapík, ktorý by sa hodil do stredu balíka. Som preto stále nervózny z toho, ako táto sezóna z jeho pohľadu dopadne,” hovorí Webber.

Aston Martin síce má ambície, ale podľa Marka Webbera nepôsobí dojmom, že by Vettelovi dokázal ponúknuť to, čo potrebuje, už dnes. “Ich tím ešte nie je žiadnym sériovým víťazom. Chýba im tá intenzita, oni sa len presúvajú. Áno, on pôjde naplno, dostane sa do toho, ale čo to spraví s jeho motiváciou a formou? Som naozaj nervózny.”

Súvisiace články