logo F1online.sk

Albon o virtuálnom pretekaní: O motiváciu nebola núdza

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 6. 2020

Nútenú prestávku spôsobenú koronavírusom nám piloti Formuly 1 pomohli trochu skrátiť prostredníctvom sociálnych sietí a počítačových hier. Jazdci ako Charles Leclerc alebo Alex Albon, ktorí si predtým svet virtuálneho pretekania nevyskúšali, zasadli za svoje simulátory a pripravili nám pomerne slušnú porciu zábavy.

Fanúšikovia tak mohli spoznať jazdcov aj z trochu inej perspektívy. Odrazu sa ocitli priamo v ich obývačkách a mohli sledovať vysmiate tváre svojich hrdinov, ktorí sa s dávkou zápalu vrhali do virtuálnych súbojov so svojimi kolegami.

Podľa Alexandra Albona sa prostredníctvom „streamovacích“ služieb ako Twitch dá priblížiť fanúšikom omnoho intenzívnejšie. Tí môžu jazdecké hviezdy sledovať z trochu inej perspektívy.

„Formula 1 samozrejme je taká, aká je. Pre fanúšikov je veľmi ťažké jazdcov spoznať. Pocit, keď priamo z domova hovoríte na svoje publikum, je naozaj niečo špeciálne,“ povedal Albon, ktorého cituje Motorsport.com. „Hovoríte úplne otvorene, všetko je otvorené. Máme skvelých fanúšikov, ktorí nás majú veľmi radi.“

„Dúfam, že v tom budeme pokračovať. Samozrejme, nasledujúce týždne budeme veľmi zaneprázdnení, no akonáhle sezóna skončí, keď prídu Vianoce a Nový rok, skočíme späť za počítače a budeme naďalej udržiavať toto spojenie,“ sľúbil Albon.

Aj rodák z Londýna je, podobne ako napríklad Charles Leclerc, v tejto oblasti relatívne nový. S odlišnou rolou sa však zžil veľmi rýchlo a virtuálne preteky si spolu s kamarátmi náramne užil. Podľa neho uvidíme vďaka koronavírusu viac profesionálnych pretekárov v prostredí e-športov.

„Skutočne som si to užil. Bola to veľká zábava proti takým silným súperom. Keď raz jazdci prídu do sveta, kde môžu jeden s druhým súperiť, nikdy nebude núdza o motiváciu. Stále chceme jeden druhého poraziť.“

„Celá naša komunita, nielen jazdci, ale aj fanúšikovia, naše streamovanie a všetko okolo toho bolo naozaj skvelé. V tomto svete som bol úplným nováčikom, ešte nikdy predtým som si to neskúsil, a myslím, že je to pre nás skvelá príležitosť,“ dodal Albon.

Súvisiace články