logo F1online.skF1online.sk

Marko: Zak je dobrý bájkar

Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2021

Šéf McLarenu Zak Brown na seba pred pár dňami upozornil svojim trochu kontroverzným vyjadrením, že podľa jeho názoru zvolí Mercedes pre rok 2022 jazdeckú dvojicu Max Verstappen – George Russell. Toto vyjadrenie sa samozrejme nestretlo s veľkým pochopením v tábore „červených býkov“, ktorí reagovali veľmi promptne.

„Myslím si, že v roku 2022 uvidíme v Mercedese Maxa a Georgea. Podľa mňa je to jasné. Lewis vyhrá ôsmy titul v tomto roku a zo všetkých hľadísk bude najúspešnejším jazdcom. Majú s ním len ročný kontrakt. Georgovi sa ten jeho končí a Maxovi tiež,” povedal nedávno boss McLarenu pre britský Daily Mail, pričom zjavne poukázal na výstupnú klauzulu v kontrakte holandského pretekára.

Poradca Red Bullu Helmut Marko sa samozrejme nenechal dvakrát núkať a pred mikrofónmi nemeckej Sky označil Brownove vyjadrenia za nezmysly. Šéf McLarenu podľa neho nevie o čom rozpráva a splnenie podmienok aktivácie výstupnej klauzuly Maxa Verstappena je vraj v nedohľadne.

„Zak Brown je dobrý bájkar,“ vyhlásil Marko. „Celý deň rozpráva nejaké srandovné príbehy, ale nemá ani potuchy, čo výstupná klauzula v Maxovom kontrakte skutočne obsahuje.“

„Nechceme v tíme držať niekoho, kto by sa tu necítil dobre, no takýmto rozhovorom sme stále na míle vzdialení. Jediné čo potrebujeme je auto schopné bojovať o titul, potom s nami bude Max viac ako spokojný,“ dodal Marko.

Súvisiace články

Diskusia