logo F1online.sk

Zak Brown reaguje na narážku Tota Wolffa o „skutočne dobrom motore“

Zak Brown
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl26. 3. 2021

Výsledky piatkových tréningov by mohli zvádzať k tomu, že na čele opäť uvidíme tesný súboj troch tímov, no tentoraz v „novom“ zložení Mercedes – Red Bull – McLaren. Veď McLaren má nový motor od Mercedesu, novú energiu v podobe Daniela Ricciarda, nového investora a správnych ľudí vo vedení tímu.

Pôsobenie vo Formule 1 je však dlhodobý proces a treba si uvedomiť, kde bol McLaren pred tromi či štyrmi rokmi, keď sa nachádzal na absolútnom dne šampionátu. Cesta späť hore je vždy ťažšia než pád dole. „Naše zimné testy prebehli hladko, aj integrácia motora Mercedes prebehla veľmi dobre. Vždy sa budeme snažiť hľadať vylepšenia, učiť sa a odstraňovať chyby. Doteraz išlo všetko podľa plánu, takže len potrebujeme pokračovať v progrese,“ povedal výkonný riaditeľ Zak Brown na piatkovej tlačovej konferencii.  

Šéf Mercedesu Toto Wolff si svojím charakteristickým spôsobom zavtipkoval a povedal, že McLaren má teraz skutočne dobrú pohonnú jednotku, preto ich musia považovať za priameho rivala. Zak Brown si to nemyslí.

„Povedzme si realisticky, že Mercedes a Red Bull sú už nejakú chvíľu samostatnou triedou. Veríme, že stiahneme našu stratu na nich. Považujem však za nerealistické, aby sme sa pravidelne dostávali do bitky priamo s nimi,“ hovorí 49-ročný Američan.

Pre fanúšikov britského tímu by však bolo skvelé, ak by McLaren trochu odskočil konkurencii a etabloval sa ako tretí najrýchlejší tím. Pozícia, akú mal napríklad Red Bull v sezónach 2017-2018 pri náskoku dua Mercedes-Ferrari, by pre britskú značku vôbec nebola zlá, naopak, predstavovala by krok dopredu.

„Sme na našej ceste a verím, že v nie tak ďalekej budúcnosti sa budeme môcť pripojiť k tejto bitke na čele,“ uzavrel Zak Brown, ktorý verí, že jeho tím nadviaže na minuloročné vydarené preteky v Bahrajne. Po nevydarenej kvalifikácii a technickej poruche Carlosa Sainza prišli výborné preteky, v ktorých McLaren obsadil štvrtú a piatu priečku.