logo F1online.sk

Zas až taký starý nie som, ohradzuje sa Alonso

Fernando Alonso
© Alpine Racing
Milan Kubala
Milan Kubala25. 3. 2021

Fernando Alonso ešte určite nepatrí do starého železa a nemyslí si to ani on sám. Prekvapuje ho však, že sa táto otázka objavuje pri takmer každom rozhovore s ním. Hovorí, že pri plánovaní budúcnosti v Alpine sa neobmedzuje svojím vekom, ten rozhodovať nebude.

Alonso je vo Formule 1 už “skutočným matadorom”, ako ho vo svojom preview označil Mika Häkkinen. Fínsky majster sveta očakáva, že svojho oveľa mladšieho kolegu “totálne zatieni”. “Nemyslím si, že by proti nemu mal Ocon akúkoľvek šancu. On má skúsenosti a rýchlosť, ale Fernando mu nedá dýchať.”

Aj napriek tomu musel Španiel opäť reagovať práve na svoj vek, keďže v júli oslávi štyridsiatku. “Zatiaľ si to tu užívam a viem, že sa opakuje otázka ohľadom môjho veku, môjho comebacku,” hovorí Fernando Alonso v predvečer Veľkej ceny Bahrajnu. “Trochu ma to prekvapuje, pretože ešte nie som taký starý.”

“Majster sveta a chlapík, ktorý tu teraz dominuje, má 36 rokov. Nie je to teda tak, že by som mal o 20 rokov viac ako on, aby sa táto otázka neustále opakovala,” azda v duchu zakrútil hlavou rodák z Ovieda, ktorý svoje dva tituly získal ešte v rokoch 2005 a 2006.

O Španielovej motivácii neradno pochybovať, no na tému jeho momentálnej formy a formy Alpine už debatovať možno. “Myslím si, že každý má tú sebadôveru, že bude podávať výkony, aké od neho bude tím očakávať. Neexistuje však žiadna garancia toho, že budem taký ako v roku 2018. Ale dúfam v to.”

“Keď som sa rozhodol vrátiť, snažil som sa koncentrovať na svoju prípravu. Nie iba tú fyzickú, ale aj technickú. V druhej polovici sezóny som trávil čas s tímom, snažil sa osviežiť si formulový žargón. Tu je to o niečo technickejšie ako v iných kategóriách,” hodnotí Alonso.

“Chcem sa otestovať a pokúsiť sa tomuto tímu pomôcť, najmä teraz v tomto dôležitom momente prechodu z Renaultu na Alpine. Chcem napomôcť k tej skvelej budúcnosti, ktorá tento tím podľa mňa čaká v najbližších rokoch a po príchode nových pravidiel,” uzavrel dvojnásobný víťaz Le Mans.

Súvisiace články