logo F1online.sk

Vettel pomenoval svoje auto po prvej spoločníčke Jamesa Bonda

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala25. 3. 2021

Sebastian Vettel nadviazal na svoju tradíciu a pomenoval ďalší zo svojich formulových monopostov, resp. šasi. Po príchode do Aston Martinu sa rozhodol pre meno Honey Ryder, teda prvej spoločníčky Jamesa Bonda.

Výber mena je naozaj príhodný. James Bond začínal svoju filmovú púť v roku 1962 v snímke Dr. No, v ktorej sa dievčaťom špeciálneho agenta stala švajčiarska herečka Ursula Andressová ako Honey Ryder. Scéna, ako vychádza z mora v bielych bikinách sa stala jednou z najslávnejších z celej série bondoviek.

“Bola prvá. Je to nový príbeh, dúfam, že bude dobrý,” poznamenal Sebastian Vettel na margo výberu mena šasi, ktoré započne aj v jeho prípade novú éru. Nemec tiež dostal za úlohu vybrať najlepší film a najlepšie auto: “Myslím si, že DB5 bolo najikonickejšie auto. Je to veľmi štýlové auto, navyše je veľmi pekné, že už má nejaké roky,” pousmial sa veľký fanúšik veteránov.

“A obľúbený film? Obľúbený Bond? Myslím si, že Sean Connery a aj Pierce Brosnan. To je moja mladosť, ale áno, Sean Connery. Myslím si, že mal veľmi dobrý štýl. A ktorý film? Dosť sa mi páčil ten prvý. Všetko to odštartoval, a samozrejme, aj kvôli Honey Ryder,” doplnil na margo Jamesa Bonda štvornásobný majster sveta.

Rozbeh nebýva vždy taký hladký a nie vždy sa z neho vykľuje niečo také úspešné ako séria bondoviek. Lawrence Stroll je však odhodlaný spraviť zo svojho tímu jedného z velikánov Formuly 1, ktorý získa majstrovský titul.

Po predsezónnych testoch však tím okolo Sebastiana Vettela čaká veľa práce. “Možno sme nezajazdili toľko kôl, koľko sme chceli, ale s tým už nič nespravíme. Nemyslím si, že by vôbec niekto bol naplno pripravený na to, čo nás teraz čaká.”

“Máme pred sebou veľa pretekov, veľa sme toho nenatestovali, ale som sebavedomý, že budeme na rozumne dobrej pozícii. Dúfam, že dobre využijeme čas na trati, ktorý budeme mať k dispozícii, okamžite sa do toho dostaneme a pripravíme sa na kvalifikáciu a preteky,” pokračoval.

“Ja som celkom spokojný. Myslím si, že som sa aj napriek nedostatku jázd v aute okamžite cítil pohodlne, podľa mňa s týmto autom vychádzam dobre. Na niektorých veciach ešte musím popracovať a musím si na pár vecí zvyknúť, ale čas to všetko vyrieši. Aj keby sme na testoch zajazdili viac kôl, vždy by sa objavili veci, na ktoré by som si ešte musel zvykať. Som teda uvoľnený, myslím si, že všetko bude OK,” uzavrel Vettel.

Menoslov šasi Sebastiana Vettela:

Toro Rosso 2008: Julia
Red Bull 2009: Kate, Kate’s Dirty Sister
Red Bull 2010: Luscious Liz, Randy Mandy
Red Bull 2011: Kinky Kylie
Red Bull 2012: Abbey
Red Bull 2013: Hungry Heidi
Red Bull 2014: Suzie
Ferrari 2015: Eva
Ferrari 2016: Margherita
Ferrari 2017: Gina
Ferrari 2018: Loria
Ferrari 2019: Lina
Ferrari 2020: Lucilla
Aston Martin 2021: Honey Ryder

Súvisiace články