logo F1online.sk

Hill: Vettel bol vo Ferrari destabilizovaný

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Mirec Somoši
Mirec Somoši21. 3. 2021

Bývalý šampión Formuly 1, Damon Hill verí, že Sebastian Vettel dokáže nájsť stratenú sebadôveru a v Aston Martine pozdvihne svoje výkony. Na druhej strane však má obavy a tvrdí, že častokrát Sebastian nevyzerá ako dostatočne motivovaný a sebavedomý jazdec.

Nemecký pilot sa po zisku štyroch majstrovských titulov s Red Bullom stal bezpochyby jedným z velikánov tohto športu. Naposledy sa však z celkového víťazstva tešil ešte v roku 2013, o dva roky neskôr prestúpil do Ferrari a od tohto momentu nezažíval práve najlepšie obdobie svojej kariéry. Aj napriek viacerým úspechom a skutočnosti, že sa stal tretím najúspešnejším jazdcom v histórii tímu z Maranella, toto pôsobenie nehodnotil úspešne, pretože sa im spoločne nepodarilo získať majstrovský titul.

V poslednom ročníku sa Vettel veľmi trápil, Ferrari skonštruovalo pomalý monopost a výsledky boli častokrát katastrofálne. K jeho pôsobeniu v talianskej stajni sa vyjadril bývalý šampión F1, Damon Hill. „Myslím si, že Vettel bol vo Ferrari destabilizovaný. Bolo tam množstvo politických aspektov, ktoré podkopali jeho dôveru a to sa prejavilo aj na jeho výkonoch,“ povedal v rozhovore pre Sky Sports.

„Je pravdou, že premárnil množstvo príležitostí, avšak zaznamenal aj skvelé výkony. Myslím si, že Sebastian môže stále ešte zažiariť a ak uvidí šancu na víťazstvo alebo pódium, dokáže dať zo seba to najlepšie,“ zhodnotil Hill.

Po boku Lancea Strolla bude mať Nemec za úlohu dopomôcť tímu dostať sa na popredné priečky štartového roštu. Aston Martin by chcel do piatich rokov bojovať o majstrovský titul. Aby to však bolo možné, musí Vettel nájsť stratené sebavedomie a byť dostatočne motivovaný viesť ikonickú značku Aston Martin vo Formule 1. Hill má v tomto smere mierne obavy.

„Dúfam, že mal šancu na to, aby získal späť svoje sebavedomie. Niekedy sa na neho pozriem a mám pocit, že nevyzerá dostatočne motivovane a sebavedomo. To je trochu znepokojujúce,“ dodal na záver 60-ročný Brit.