logo F1online.sk

Button: Súboj medzi Hamiltonom a Verstappenom je to, čo tento šport potrebuje

Jenson Button
© Twitter/Jenson Button
Mirec Somoši
Mirec Somoši21. 3. 2021

Jenson Button sa vyjadril, že súboj o majstrovský titul medzi Lewisom Hamiltonom a Maxom Verstappenom je presne tým, čo F1 naozaj potrebuje, ak chce prebudiť fanúšikovský kotol.

Holandský pilot doposiaľ nemal taký dobrý monopost, aby dokázal potrápiť sedemnásobného majstra sveta. Všetko sa však môže v tomto roku zmeniť. Počas predsezónnych testov vyzeralo auto Red Bullu veľmi dobre, zatiaľ čo v Mercedese zaznamenali viacero problémov.

Jenson Button verí, že vidieť súperiť dvoch jazdcov, ktorí sú vo všeobecnosti považovaní za najlepších na štartovom rošte, je skutočne to, čo tento šport potrebuje. „To je presne to, čo chceme – vidieť súboj medzi Lewisom a Maxom, obaja sú mimoriadni jazdci,“ povedal pre Sky Sports. “Ak o titul bojujú tímoví kolegovia, je to skvelé, avšak najlepšie je, ak sa jedná o boj medzi viacerými tímami. To je v skutočnosti to, čo Formula 1 práve teraz potrebuje.“

Stále je však situácia ohľadne výkonnosti veľmi nejasná a múdrejší budeme až o týždeň v Bahrajne. Buttona však ohromilo to, ako vyzeral na testoch monopost RB16B a ak to takto bude pokračovať, Verstappen má podľa neho všetko potrebné na to, aby dostatočne dokázal potrápiť sedemnásobného majstra sveta.

„V Bahrajne je nezvyčajný okruh, veľmi tam fúka vietor. Ak vám však funguje aerodynamika aj pri veľkých uhloch relatívneho smeru vetra, tak je to skvelé, to je niečo, čo bolo slabinou minuloročného monopostu Red Bullu. Ak im teda nové auto funguje v Bahrajne, tak bude kvalitné na každej trati. Je to naozaj vzrušujúce. Ako vždy, Max dáva zo seba všetko a je na vrchole svojej jazdeckej formy, takže si myslím, že sa skutočne chystá bojovať s Lewisom,“ dodal na záver majster sveta z roku 2009.

Nico Rosberg je posledným jazdcom, ktorému sa v boji o titul podarilo poraziť Lewisa Hamiltona. Nemec považuje svojho bývalého tímového kolegu za tohtoročného favorita, ale myslí si, že Verstappen je na tom veľmi dobre.

„Stále si myslím, že Lewis je favoritom, pretože nikto nie je na takej úrovni, aby ho z hľadiska celej sezóny na body porazil. Peniaze by som teda stále dal na Lewisovo víťazstvo. Max Verstappen je však na základe predsezónnych testov veľmi blízko tomu, aby v šampionáte dokázal Lewisa potrápiť. Nemyslím si, že by za posledné roky bol niekto tak blízko,“ dodal Rosberg.

Súvisiace články