logo F1online.sk

Norris to bude mať pri Ricciardovi náročné, myslí si Coulthard

Daniel Ricciardo a Lando Norris
© McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala19. 3. 2021

V McLarene sa stretli dvaja triedni zabávači Lando Norris a Daniel Ricciardo. Zabávať nás však nebudú len pred televíznymi kamerami, na sociálnych sieťach či v padoku, ale aj na trati. David Coulthard očakáva, že sa Norris bude chcieť popri “nemilosrdnom” novom kolegovi ukázať.

Woking zdôvodňuje príchod Daniela Ricciarda jeho víťaznými skúsenosťami, rýchlosťou či pozitívnou energiou, ktorá z neho srší. Dôležité však budú výsledky na trati a po tejto stránke budú chcieť Norris a Ricciardo toho druhého bezpodmienečne poraziť, hoci sa mimo trate zrejme budú dobre baviť.

“Pre Landa to bude veľký test,” hovorí David Coulthard pre The Sun. “V Carlosovi našiel rýchleho tímového kolegu, ale na druhej strane takého, s ktorým sa dá ľahko vychádzať. Súčasťou toho, aby ste poznali svojich súperov, je aj nutnosť poznať svojho kolegu.”

Jeden by mohol argumentovať, že aj s Ricciardom sa dá dobre vychádzať. Bývalý pretekár F1 tak objasňuje svoje vyjadrenia: “Daniel vychádza s ľuďmi veľmi dobre, keď je mimo trate, ale na trati je nemilosrdný. Má v sebe to pretekárske srdce, ktoré sme videli vyniknúť, keď pretekal popri Maxovi a Sebovi.”

“Landa čakajú ťažké časy. Na druhej strane je to preňho skvelá príležitosť spraviť krok vpred a ukázať, že aj on má ostré lakte,” zamyslel sa 49-ročný Škót.

Tvrdý súboj očakáva i Lando Norris. “Myslím si, že medzi nami bude veľká bitka. Teším sa na tú rivalitu medzi tímovými kolegami, ktorá nás čaká, a bude naozaj dobrá. Ale je to chlapík, od ktorého sa toho viem veľa naučiť. Nezmení to však výsledky v pretekoch ani to, ako vstúpime do pretekov. Obaja sa každý deň učíme a zlepšujeme sa. Teším sa na to.”

Súvisiace články